OPIS

Na strmoj uzvisini iznad Dunava, na krajnjem istoku hrvatskog Srijema smjestio se Ilok, grad koji je svoju fizionomiju dobio u proteklih nekoliko stoljeća, kad nakon oslobođenja od Osmanlija ovdje nastaje gospodarsko središte i trgovište. No, prolazeći slikovitim ulicama, promatrajući starinska pročelja, ne smijemo zaboraviti da je sve počelo mnogo prije. Naime, Ilok je mnogo stariji. Godine 1453. dobiva status slobodnoga kraljevskoga grada, potvrđen 1525. otkad potječe i njegov statut, jedina sačuvana srednjovjekovna pravna knjiga nekog grada u Slavoniji i kontinentalnoj Hrvatskoj, a tu su i drugi spomenici od kojih neki datiraju iz srednjega vijeka.
Urednica i scenaristica: Edda Dubravec

Urednik: Edda Dubravec

Slike

Kulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i DunavaKulturna baština: Između vinograda i Dunava

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.