SEZONA: 4

EPIZODA: 1 - KORISNA IZDAJA

OPIS

Uzbudljiva četvrta sezona Historyjeve hit serije Vikinzi, s Travisom Fimmelom u glavnoj ulozi, ove nedjelje započinje na HTV2.
Vrhunac treće sezone bila je spektakularna bitka za Pariz, u kojoj je Ragnar (Fimmel) poraz pretvorio u pobjedu, no u Kattegat se vratio teško bolestan. Ragnar je na rubu smrti i mnogo je pretendenata na kraljevsko prijestolje, među njima je i njegova supruga kraljica Aslaug (Alyssa Sutherland) te njegov najstariji sin Bjorn (Alexander Ludwig). Za to se vrijeme Lagertha (Katheryn Winnick) bori za vlast sa svojim proračunatim nekadašnjim pobočnikom Kalfom (Ben Robson); Rollon (Clive Standen) odbacuje svoje vikinške korijene i ostaje u Franačkoj, a Floki (Gustaf Skarsgard) je kažnjen zbog onoga što je učinio kršćanskom svećeniku Athelstanu.
Vikinzi su bili najžešći ratnici svoga doba. Sama riječ "Viking" simbolizira brutalnost, nasilje i misterioznost još otkako su se prvi nordijski ratnici pojavili na obalama Engleske i Francuske krajem 8. stoljeća. Bili su na zlu glasu kao bešćutni barbari i takva se slika o Vikinzima usjekla u kolektivnu svijest. Iako se u popularnoj kulturi Vikinge i dalje prikazuje takvima, prava slika je mnogo kompleksnija, složenija i snažnija nego što se može zaključiti iz reputacije koja ih prati.
Serija donosi epske pustolovine nordijskih ratnika i nevjerojatne priče iz njihovih života. Prikazuje svijet tih srednjovjekovnih pljačkaša, trgovaca i istraživača - ne gledano tuđim očima nego iz vikinške perspektive. Iako serija vrvi sukobima, ratovima i krvoprolićem - ipak se radnja zbiva u mračna vremena - riječ je zapravo o obiteljskoj sagi.
Izvršni producenti: James Flynn, Alan Gasmer, Michael Hirst, Sheila Hockin, Sherry Marsh, Morgan O'Sullivan, John Weber


Ragnar ipak nije završio u Valhali, ali teška bolest prikovala ga je za krevet, a zbivanja u Kattegatu su izvan njegove kontrole. Bjorn naređuje Flokijevo uhićenje zbog ubojstva Athelstana, a u Parizu Rollon izdaje svoje vikinške sudrugove kako bi učvrstio svoj položaj na franačkom dvoru. Za to vrijeme u Hedebyju, Kalf objavljuje da će dijeliti vlast s Lagerthom, no je li Kalfu podjela vlasti pravi cilj i je li Lagertha doista spremna dijeliti nešto što je bilo njezino?

Slike

VikinziVikinziVikinziVikinziVikinziVikinziVikinzi

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.