SEZONA: 1

EPIZODA: 5 - 1968.

OPIS

Peti nastavak serije donosi pregled najvažnijih zbivanja u Hrvatskoj 1968. godine. Najzanimljivije arhivske snimke Hrvatske radiotelevizije i izjave sudionika događaja, obogaćene kolor grafičkim materijalima iz tih godina (razglednice, marke, prospekti, tiskovine), tvore zanimljivu rekonstrukciju svakodnevnog života krajem 1960-ih.
Ovaj nastavak velikim je dijelom posvećen događanjima povezanima sa studentskim demonstracijama u svijetu i Hrvatskoj o kojima govori sudionik, novinar Mario Bošnjak, te razvojem rokerske supkulture u Hrvatskoj o kojoj govori član skupine Roboti, danas ugledni fotograf Ivan Cobra Balić. Uz ostale zanimljive događaje 1968., kao što je bio početak izlaženja magazina za slobodno vrijeme i zabavu "Vikend" ili Olimpijske igre u Meksiku, na kojima je u plivanju Đurđica Bjedov osvojila dvije medalje, druga velika tema filma je Trst i odlazak naših ljudi preko granice u šoping, o čemu anegdote priča umirovljeni vozač autobusa na relaciji Split - Trst.

Slike

Godine za pamćenje: 1968.Godine za pamćenje: 1968.Godine za pamćenje: 1968.Godine za pamćenje: 1968.Godine za pamćenje: 1968.Godine za pamćenje: 1968.Godine za pamćenje: 1968.Godine za pamćenje: 1968.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.