SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - 1967.

OPIS

Četvrti nastavak serije donosi pregled najvažnijih zbivanja u Hrvatskoj 1967. godine. Kombiniranjem najzanimljivijih arhivskih snimki Hrvatske radiotelevizije s izjavama sudionika događaja koji se prikazuju u filmu, a sve zajedno vizualno obogaćeno kolor grafičkim materijalima iz tih godina (razglednice, marke, prospekti, tiskovine), stvorena je zanimljiva rekonstrukcija svakodnevnog života krajem 1960-ih.
Vidjet ćemo poznatog policajca Mehu, koji je bio onodobna medijska zvijezda i ljubimac prolaznika tadašnjim Trgom Republike; publicist i novinar Marko Grčić govori o najvažnijem kulturno-političkom događaju godine: Deklaraciji o hrvatskom jeziku; zatim se prikazuju pripreme za jubilarnu štafetu mladosti koja je te godine krenula iz Zagreba. 1967. godine održana je prva Međunarodna izložba pasa u Opatiji, a o onodobnom odnosu ljudi i kućnih životinja govori uzgajivač pasa koji se upravo u to vrijeme počeo baviti uzgojem. Šezdeset i sedma bila je izvrsna za hrvatski sport. Budući prvak svijeta, Fažanac Mate Parlov osvojio je svoje prve zlatne medalje u boksu, Hajduk je osvojio Kup maršala Tita, a Dinamo je pobijedio u Kupu velesajamskih gradova. Zadnji dio emisije posvećen je estradi, a u njemu nastupa Arsen Dedić koji je za emisiju dao svoj posljednji veliki TV intervju.

Slike

Godine za pamćenje: 1967.Godine za pamćenje: 1967.Godine za pamćenje: 1967.Godine za pamćenje: 1967.Godine za pamćenje: 1967.Godine za pamćenje: 1967.Godine za pamćenje: 1967.Godine za pamćenje: 1967.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zelena groznica (2015)

    image
    U 'Zelenoj groznici' pratimo dogodovštine Claudije i Roberta Buncea, vlasnika trgovine žadom Cassiar Mountain u Britanskoj Kolumbiji koji se pokušavaju obogatiti...
  • DNK dokazi (2020)

    image
    Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva...
  • Hod vijekova

    image
    "Hod vijekova" je emisija koja nas vraća u prošlost, te nas upoznaje sa porijeklom raznih običaja i sa tradicijom naroda na prostoru Bosne i Hercegovine.
  • Religijski program

    image
    Pratite zanimljivije sadržaje koji nastoje približiti vjerovanja, duhovnost i kulturu naroda, koji vijekovima žive na prostoru Balkana.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.