OPIS

Prikazujemo snimku koncerta Tamburaškog orkestra HRT-a održanog 23. listopada 2011. u povodu njegova 70 godina kontinuiranog, profesionalnog djelovanja. Uz orkestar nastupili su brojni umjetnici, vokalni i instrumentalni solisti.
Od osnutka ovaj orkestar s velikim uspjehom promiče bogatu hrvatsku tradicijsku i suvremenu glazbu, predstavljajući raznovrsne mogućnosti tambure. Zanimljiva je prošlost i sadašnjost ovog orkestra, kao i osobe koje su obilježile ovih 70 godina. Orkestrom su dirigirali ugledni dirigenti i skladatelji kao što su: Lovro pl. Matačić, B. Papandopulo, M. Prohaska, I. Gjadrov, Z. Černjul, I. Kuljerić i drugi.
Od 1985. godine Tamburaški orkestar HRT-a djeluje pod umjetničkim vodstvom prof. Siniše Leopolda, dirigenta i skladatelja, glazbenog pedagoga i publicista. Sasvim sigurno ovaj orkestar predvodnik je u promociji hrvatske glazbene baštine, kao i kulture, stoga je njegova vrijednost prepoznata ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu. U posljednjih petnaestak godina proširena je programska orijentacija, pa sada svi glazbenici izvode i djela s područja ozbiljne, zabavne i lake orkestralne glazbe.
Uz Tamburaški orkestar HRT-a nastupili su: Tereza Kesovija, Valentina Fijačko, Massimo, Đani Stipaničev, Kruno Benko i Katarina Krpan.

Urednik: Ana Brbora Hum

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.