Ocjena korisnika: 9.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

"Ona riječ na A", serija u šest nastavaka snimljena u produkciji BBC-ja, prati život problematične obitelji koji se uglavnom vrti oko autističnog djeteta. No to je i serija o obitelji čiji članovi ne mogu međusobno komunicirati. Ne zato što nisu dovoljno inteligentni ili duhoviti, odnosno što ne mogu artikulirati svoje misli, već zato što, kao i većina nas, ne znaju izraziti svoje prave osjećaje.
Okosnicu obitelji čine Alison i Paul Hughes, bračni par u srednjim 30 ima. Par pokušava u Lake Districtu izgraditi život za sebe i svoje dvoje djece: kći tinejdžericu Rebeccu i petogodišnjeg sina Joa. Joe je prekrasan dječačić koji se ne odvaja od svojih slušalica i živi u svom svijetu u kojem se sve odvija po dobro ustaljenoj rutini, slušajući klasike panka, novoga vala i indiea. Do polaska u školu svi ga smatraju ekscentričnim, asocijalnim, pomalo zaostalim i, u najgorem slučaju, čudnim. Ali stvari se mijenjaju kad se Alisonin brat Eddie i njegova supruga Nicola vrate u obiteljski dom kako bi pokušali spasiti brak. Oni su jedini dovoljno hrabri ili možda dovoljno netaktični da izraze svoje sumnje da su uzroci Joevog ponašanja puno dublji. Nakon što Nicola kaže naglas ono što se nitko nije usudio reći, Maurice, glava obitelji, iznosi svoje sumnje u vezi unuka...
Nakon što mu postave dijagnozu, Joeov autizam samo još više povećavaju napetost i jaz među članovima ove višegeneracijske obitelji koji moraju prihvatiti promjene u svom životu i, što je još važnije, naučiti međusobno komunicirati.
"Ona riječ na A" je inteligentna, moderna serija, koja se na zanimljiv način bavi temama roditeljstva, hendikepa i društva. Zabavna, originalna i inovativna, nudi nov pogled na neobičan splet životnih okolnosti i zasigurno će privući sve one koje je bar jednom u životu izludila njihova obitelj.
Serija je snimljena prema izraelskoj seriji "Yellow Peppers", autorice Karen Margalit.
----------
Obitelj Hughes okuplja se u svom idiličnom domu u Lake Districtu povodom proslave Joeovog petog rođendana. No kada se pojave Eddie i Nicola te spomenu da Joe možda ima problema u komunikaciji, dolazi do tenzija između Alison, Paula i glave obitelji Mauricea.

Slike

Ona riječ na AOna riječ na AOna riječ na AOna riječ na AOna riječ na AOna riječ na AOna riječ na A

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.