EPIZODA: Linije razdvajanja - Igra ili biznis

OPIS

Univerziteski sport je jako razvijen u SAD-u. Postoje lige u najpopularnijim američkim sportovima koje su jako gledane, marketinški ugovori i TV prava su iznimno visokesa viskom profitom koji raste uz godine u godinu. Sportisti su zvijezde na terenu i van njega, međutim prava sportista nisu u potpunosti zaštićena pogotovo u segmentu od zadobijenih povreda. U aprilu prošle godine tim sa univerziteta Northwestern je potresao univerziteski sport u SAD i oragniazaciju koja vodi računa o takmičenju u američkom fudbalu NCAA pokrenuvši sindikat a sve u zaštiti prava sportista. Ekipa Linija razdvajanja se u ovosedmičnom izdanju bavi ovim problem i kako i na koji način će ova odluka da promjeni američki koledž sport.

Slike

Linije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanjaLinije razdvajanja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.