SEZONA: 2

EPIZODA: 1

OPIS

"Grantchester" je elegantna britanska kriminalistička serija čija se radnja zbiva 1950-ih godina u Britaniji. Snimljena je prema knjigama Jamesa Runcieja, a pred nama je premijera uzbudljive 2. sezone.
Sidney Chambers (James Norton) župnik je u Grantchesteru, malenom selu u okolici Cambridgea. Sidney je sjajan svećenik - nije uskogrudan i ne osuđuje, znatiželjan je, voli zabavu i ima mnogo vremena za druge. Tu i tamo možda popije malo više, možda previše uživa u jazzu i katkad se zaljubi u pogrešnu, ali Sidney vodi miran život. Zapravo, vodio ga je dok mu se na putu nije našlo ubojstvo. Sidney nije bilo tko - u ratu se istaknuo na bojišnici - pa iako u svakome želi otkriti ljubav i dobrotu, nemilosrdan je kad otkrije suprotno.
Godina je 1954. Ubojstvo se još kažnjava smrću vješanjem, a u novoj sezoni Sidney i inspektor Geordie Keating moraju se suočiti s posljedicama svoje uspješne suradnje u borbi protiv zločina. Sidneyju, župniku u malom selu, to postaje sve teže.
Sidney je prebolio rat i zadovoljan je životom. Sazrijeva i nastoji ispravno živjeti.
Ali u životu nikada ništa nije jednostavno i kad Sidneyja lažno optuže za zločin, njegovo otkriće pravog krivca potrese cijelo selo. Sidney se mora suočiti s posljedicama svojih postupaka. Može li ustrajati i živjeti s teškom odlukom čak i kad se župa okrene protiv njega?
U posljednjem nastavku prošle sezone Geordie je nastrijeljen na dužnosti. Godinu poslije čini se da je to ostavio za sobom. Ali ispod bezbrižne vanjštine kriju se novi osjećaji ranjivosti koji utječu na njegov odnos s Cathy i prijateljstvo sa Sidneyjem.
Sidney je još samac pa mu Geordie odluči naći ženu. Ali jasno je da je naočitom župniku još draga Amanda, koju je posljednji put vidio kad se udavala za Sidneyjevog suparnika Guya (Tom Austen). Živahna tajnica u policijskoj postaji Margaret (Seline Hizli) bacila je oko na Sidneyja, ali hoće li mu to odvratiti misli od Amande?
Jamesu Nortonu u ulozi Sidneyja Chambersa na putu kroz mračni svijet ubojstava opet se, u ulozi simpatičnog cinika, inspektora Geordieja Keatinga, pridružuje Robson Green ("Protuudar"), našim gledateljima poznat i po ulozi policijskoga psihologa dr. Tonyja Hilla u seriji "Struna u krvi". Naivnog, ali dobronamjernog kapelana Leonarda Fincha glumi Al Weaver, a strogu domaćicu gđu Maguire Tessa Peake-Jones, izvrsna Raquel iz "Mućki" (glumila je i u seriji "Doktor Who").
Ekipi se priključuje i Neil Morrissey kao Harding Redmond, stanovnik Grantchestera i očajni otac čija je kći tinejdžerica Abigail (Gracie Brooke) pronađena mrtva u sumnjivim okolnostima, a Harding optužuje Sidneyja za nedolične odnose s njom.
Morven Christie ("Lovina", "From There To Here") opet glumi Sidneyevu glamuroznu prijateljicu Amandu, a Kacey Ainsworth ("EastEnders", "The Wright Way") vraća se kao Geordiejeva supruga Cathy.
U ostalim ulogama u drugoj sezoni Grantchestera su i Claudie Blakley ("Od Lark Risea do Candleforda", "Vozač"), Nigel Planer ("The Young Ones", "Epizode"), Andrew Knott ("Black Work", "Vozač"), Seline Hizli ("Djevojke u ratu", "Skrbnik"), Nicky Henson ("Downton Abbey", "Vera Drake"), Oliver Dimsdale ("Ulica Harley", "He Knew He Was Right"), Lorne McFadyen ("Shetland"), Paul Nicholls ("Zakon i red: UK", "The C Word"), Tanya Franks ("Broadchurch", "EastEnders") i Nick Brimble ("Rat i mir", "Robin Hood: Princ lopova").
Šest novih nastavaka snimljeno je u Londonu, Cambridgeu i Grantchesteru, slikovitom selu u Cambridgeshireu.
Glavna je scenaristica Daisy Coulam ("EastEnders", "Smrt u raju"), koja je adaptirala i prvu sezonu. Za seriju pišu i John Jackson ("Poput ljudi", Lip Service) i Joshua St. Johnston ("Duhovi Enfielda", Material Girl). Izvršni producent serije je Diederick Santer (Cutting It, "EastEnders"), a producentica Emma Kingsman-Lloyd ("Viši inspektor Banks", Lip Service).
Godine 1954. župnik sela Grantchestera u Cambridgeshireu Sidney Chambers uživa u prekrasnom pikniku sa svojim najboljim prijateljem inspektorom Geordiejem Keatingom, Geordiejevom obitelji, Sidneyevim sramežljivim kapelanom Leonardom Finchem i mrzovoljnom domaćicom gđom Maguire. Kupajući se u rijeci Cam Geordie odluči da će Sidneyu, usprkos njegovom prosvjedovanju, naći djevojku. Njihovo veselo raspoloženje naprasno potone na povratku kući kad detektiv Phil Wilkinson uhiti Sidneya i optuži ga za silovanje.
Izvor optužbi je brižni otac Harding Redmond kojeg je užasnuo dnevnik njegove kćeri tinejdžerice Abigail u kojem ona piše o svojoj vezi sa župnikom. Abigail je nestala zajedno s dnevnikom. Nakon ispitivanja viši inspektor Benson pusti Sidneya jer su, dok se ne pronađe Abigail ili konkretan dokaz, Hardingove optužbe samo podaci iz druge ruke.
U policijskoj postaji Sydneya upoznaju s novom tajnicom Margaret Ward i on kreće dokazati svoju nevinost.

Slike

GrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchester

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dijagnoza ubojstvo (1993)

    image
    Dr. Mark Sloan (Dick Van Dyke) doktor je na odjelu interne medicine središnje bolnice u Los Angelesu, a također i specijalist u rješavanju ubojstava. U istragama...
  • Veličanstveni hotel (2011)

    image
    Godine 1905. Julio Olmedo, mladi čovek skromnog porjekla stiže u idilični Grand Hotel u blizini grada Cantaloa da poseti svoju sestru Cristinu koja je tu...
  • Murdochove misterije (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Sherlock i Watson (2012)

    image
    U ovoj ekranizaciji Conan Doyleovih priča, radnja je smještena u New York, a uloga Sherlocka je pripala britanskom glumcu Jonnyju Lee Milleru dok je Watson po...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.