SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

"Lovac na bilje" jedinstvena je pustolovna dokumentarna serija koja progovara o hrvatskim prirodnim bogatstvima i bilju. Voditelj Anton Rudan, poznatiji i kao entuzijastični Lovac na bilje, traži i otkriva samoniklo, autohtono i alohtono bilje na spektakularnim lokacijama širom Hrvatske. Mnogobrojne biljne vrste, kao i sve njihove popratne i blagotvorne vrijednosti što u zdravlju, što u gastronomiji, izvori pitke i kvalitetne vode, klimatska i krajobrazna raznolikost, temelj su svake od 12 epizoda.
U vrijeme sve veće ekološke osviještenosti, tematika serije "Lovac na bilje" nudi gledateljima i svojevrsnu pozivnicu te motivaciju za samostalno, ali pristupačno istraživanje i uvid u netaknutu prirodu koja se nalazi nadomak urbanih sredina. Uz to, poboljšanje kvalitete vlastitog života, pravila ponašanja i snalaženja u prirodi, kao i aktivno provođenje slobodnog vremena uz minimalan trošak, koje ne iziskuje daleka putovanja, bit će dodatna motivacija gledateljima ove serije, kreirane i realizirane isključivo u domaćoj produkciji.
1. epizoda KAMENJAK
Lovac na bilje, Anton Rudan, u svojoj prvoj avanturi prošetat će se po samoj špici Istre tako da će gledatelji upoznati rt Kamenjak i njegove čari. To je jedinstveno mjesto s vlastitom mikroklimom, pa tako i florom i faunom. Jaka bura i kiša nisu prepreka za Antona dok traga za endemskom orhidejom, ali i samoniklim biljem. Ljekovita borovica, Antonovo najdraže voće planika, uz more uvijek prisutni matar i omaga, te biljka neprivlačna imena - smrdljika, neke su od biljaka koje nas očekuju u ovoj epizodi. U kratkom predahu od lova Anton u suton traži sklonište u kojem će si napraviti čaj od ubranog bilja za okrepu. S prvim zrakama sunca koje je ipak zasjalo Anton nastavlja svoju avanturu kroz šumovite predjele, preko mediteranskih pašnjaka, sve do rubnih stjenovitih dijelova gdje će upoznati posebnog čovjeka koji se odvojio od civilizacije i odlučio živjeti na Kamenjaku.

Producent: Danijel Pek
Voditelj: Anton Rudan

Slike

Lovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: KamenjakLovac na bilje: Kamenjak

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.