SEZONA: 23

EPIZODA: 1 - The Falcon and the D'ohman

OPIS

U povijesti televizije SIMPSONI su najdugovječnija serija, a gledatelje diljem Amerike osvojili su čim su se pojavili prije više od 20 godina jer se šale na svoj račun i na račun svega oko sebe. Subverzivnim humorom i duhovitošću serija je došla do 23. sezone i u veljači 2012. do 500. epizode. Na američkoj popularnoj kulturi ostavila je neizbrisiv trag, a članovi obitelji postali su televizijske ikone.

Simpsoni žive u gradiću Springfieldu. Homer (Dan Castellaneta) radi kao inspektor za sigurnost u lokalnoj nuklearci; Marge (Julie Kavner) održava mir u obitelji; Bart (Nancy Cartwright) je nestašni desetogodišnjak; osmogodišnja Lisa (Yeardley Smith) inteligentna je vegetarijanka koja svira saksofon; mala Maggie svoje emocije prenosi cuclanjem dude-varalice.

Simpsoni su nominirani za pet nagrada EmmyŸ 2010.: za izuzetnu animiranu emisiju i izuzetnu ne-fikcijsku specijalnu emisiju za The Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! On Ice! koju je producirao i režirao Morgan Spurlock. Serija je osvojila dvije nagrade, od kojih je jedna za izuzetnu izvedbu sinkronizacije, za gostujući glas Anne Hathaway. Seriju kritičari hvale, a osvojila je brojne nagrade, od Peabodyja, 27 Emmyja, 26 Annieja, pet Genesisa, do devet nagrada International Monitor te sedam nagrada Environmental Media. Simpsoni su i u Guinnessovoj knjizi rekorda kao animirana televizijska serija s najdužim trajanjem u udarnom terminu i kao televizijska serija s najviše gostujućih zvijezda. Simpsoni su priznati kao ikona pop kulture i imaju zvijezdu na hollywoodskoj stazi slavnih, a D'oh! - Homerov uzvik kojim prigovara kad mu nešto nije pravo - već je službena riječ u Oxfordskom rječniku engleskog jezika. Simpsoni se rekordno uspješno prodaju i jedan su od najprodavanijih televizijskih DVD-a svih vremena.

Simpsoni će u ovoj sezoni ugostiti mnogo slavnih glasova, među ostalima i kulinarskoga svjetskog putnika Anthonyja Bourdaina i slavnog kuhara Gordona Ramsaya u epizodi "The Food Wife." Kiefer Sutherland (serija 24) glumi bivšega agenta CIA-e u prvoj epizodi sezone, a poslije u sezoni Lisa se na Valentinovo zaljubi u glumca/komičara Michaela Ceru (Scott Pilgrim protiv svijeta); Aron Ralston podsjetit će Springfield na 127 sati u 22. Kućici na stablu strave (Treehouse of Horror XXII) za Noć vještica; glumac Jeremy Irons (Umri muški 3) glumi MOE-ova (Hank Azaria) jedinog prijatelja, staru krpu; a glumac Armie Hammer (Društvena mreža) glas će posuditi Mreži D'Ohcial. Od drugih gostiju u posjetu Springfieldu u ovoj sezoni treba izdvojiti Joan Rivers (Modna policija, Hollywood Squares), dobitnicu Emmyja Jane Lynch (Glee), Andyja Garciju koji je bio nominiran za Oscara (Oceanovih jedanaest) te suvremenog slikara i grafičkog dizajnera Sheparda Faireya.
Simpsoni su najgledanija američka serija na svijetu, prikazuje se u više od 180 država, u svakomu satu svakoga dana negdje je na programu, a u mnogim krajevima emitira se i svakodnevno. Iz serije je nastao i filmski hit Simpsoni - film, koji je diljem svijeta zaradio više od 526 milijuna dolara. Serija je i istinski kulturni fenomen jer je citiraju u bezbrojnoj relevantnoj periodici, a ovjekovječena je i u nepresušnom nizu proizvoda za široku potrošnju koji nose njezino ime.
---

1. epizoda:

Homer hoće pomoći bivšem agentu CIA-e kojega more stalna sjećanja na nasilnu prošlost.

Slike

SimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoni

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.