SEZONA: 3

EPIZODA: 1

OPIS

Sir David Attenborough govori o najzanimljivijim životinjama s kojima se susreo tijekom svoje dugačke karijere. Svaka epizoda otkriva više o dvije životinjske vrste koje povezuje određeni hir evolucije.
Na našem planetu žive brojne zanimljive životinjske vrste. Neke su od njih dugo bile obavijene velom tajni i legendi, a neke su nam tek nedavno otkrile svoje tajne. Ova će nam serija, uz pomoć najnovijih otkrića i moderne tehnologije, otkriti više o neobičnom evolucijskom razvoju tih čuda prirode.
Sir David Attenborough u svakom se nastavku susreće s različitim životinjama; s plamencima koji preživljavaju u vrućim vulkanskim jezerima te se hrane mikroskopskim algama, s daždevnjacima kojima izrastaju novi udovi nakon što ih izgube, s lukavim kravama koje rješavaju probleme služeći se pomagalima i s nilskim konjima koji luče jarkocrvenu sluz koja ih štiti od sunca.
Ta veličanstvena stvorenja prava su čuda životinjskog carstva. To su životinje za koje mislimo da ih dobro poznajemo, ali njihovi fantastični mozgovi i tijela posjeduju naizgled nemoguće vještine.
Gorljiv i znatiželjan kao i uvijek, sir David oživljava njihove jedinstvene priče s mnogo znanja i žara. Čuda prirode zanimljiva su i poučna serija koja će gledatelju približiti neke od najčudesnijih životinja na svijetu.
---

1. epizoda:

Buhe navodno mogu skočiti tako visoko da bi se to moglo usporediti s time da mi preskočimo katedralu Sv. Pavla u Londonu, a poznato je da gepard u trku može doseći brzinu od čak 110 kilometara na sat. No jesu li te tvrdnje točne? Otkriće najelastičnijeg prirodnog proteina na svijetu u tijelima kukaca i izum napredne ogrlice za praćenje pomogli su nam otkriti istinu. Mogu li te životinje doista postići ono što se nama čini fizički nemogućim?

Pripovjedač: sir David Attenborough

Slike

David Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirode

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.