EPIZODA: 1

OPIS

Postoji niz zanimanja i ljudskih aktivnosti koje svoj vrhunac dosežu u jednom danu u godini ili čak u jednom danu tijekom čitavog radnog vijeka.
Ova desetodijelna dokumentarna serija gledateljima nastoji približiti upravo taj "najduži dan" u životu voditelja alkarske ergele, kontrolora leta, kuhara, organizatorice vjenčanja, pirotehničara, arhitekta, smetlara, voditelja vukovarskog kupališta, kazališnog redatelja i modne dizajnerice.
Uvjerit ćete se da svako zanimanje ima svoje posebnosti, ali da im je svima zajednička potreba za voljom, znanjem i ljubavlju prema svom poslu.
"Najduži dan" je serija koja slavi ljudski rad i znanje u svim njihovim oblicima.
Dvadeset i četiri godine nakon pada grada ratne rane u Vukovaru i dalje se osjećaju. Rat i njegove posljedice, nestabilna politička situacija, međunacionalne tenzije, nezaposlenost i veliki odljev mladih u inozemstvo uobičajene su teme kojima se bave mediji kada pišu o Vukovaru.
No, Vukovar je puno više od toga. To je grad usred ravnice, nepreglednih polja i vinograda i Dunava, druge najveće rijeke u Europi. Upravo su Dunav i njegovi otoci - ade - to što Vukovar čini posebnim.
Što Dunav i Vukovarska ada, mali otok preko puta centra grada, znači za Vukovarce, vrlo dobro zna Ivica Franić - Srna, vukovarski branitelj i umirovljeni pripadnik HV-a. Zato i je kao predsjednik Športsko-ribolovne udruge Dunav, najbrojnije vukovarske udruge, zajedno sa svojim članovima prije 9 godina samoinicijativno očistio otok od raslinja i smeća i ponovno ga pretvorio u omiljeno gradsko kupalište.
Tijekom 8 godina članovi ŠRU Dunav od Vukovarske ade napravili su kupalište koje za vrijeme ljetne sezone zna ugostiti i više tisuća ljudi iz cijele Slavonije, pa i šire.
Posao je to koji ne bi mogli lako obavljati ni profesionalci.
Ivicu Franića Srnu i njegove prijatelje pratili smo na samom kraju sezone, koja bi, da se Vukovar nalazi u turističkoj zoni, bila okarakterizirana kao ona koja je "srušila rekorde posjećenosti"...

Slike

Najduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska ada

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.