SEZONA: 5

EPIZODA: 1 - TRANSILIENCE THOUGHT UNIFIER MODEL-11

OPIS

Junaci hvaljene serije Fringe - Na rubu u petoj i posljednjoj sezoni nastavljaju dalje nakon događaja prikazanih u 19. epizodi 4. sezone koja prikazuje budućnost u kojoj su naizgled miroljubivi Promatrači preuzeli kontrolu nad planetom 2015. godine. Sada je 2036. i Promatrači su postali nemilosrdni vladari nezaustavljivi u razaranju Zemlje. Ekipa za rubne slučajeve oduprijet će im se svim svojim znanjem i sposobnostima kako bi spasili svoj planet.
U seriji Fringe - Na rubu producenata J. J. Abramsa, Bryana Burka, J. H. Wymana, Jeffa Pinknera i Joea Chappellea glume Anna Torv (Pacifik), Joshua Jackson (Dawson's Creek, Bobby), John Noble (Gospodar prstenova), Lance Reddick (Izgubljeni, Žica), dobitnica nagrada Emmy i Zlatni globus Blair Brown (Izmijenjena stanja) i Jasika Nicole (Ulični tango).
FBI-ev Odjel za rubne slučajeve u Bostonu osnovan je kad je specijalna agentica Olivia Dunham (Anna Torv) zatražila pomoć znanstvenika za rubne slučajeve Waltera Bishopa (John Noble), koji je u to vrijeme boravio u umobolnici, i njegova sina Petera (Joshua Jackson), svjetskog putnika i majstora za sve, kako bi joj pomogli u istrazi neobjašnjive zrakoplovne nesreće. Rješavanjem tog prijelomnog slučaja otkrili su da je to tek prvi u nizu neobičnih i povezanih incidenata. Tako se sastao neobični trio pod vodstvom agenta Phillipa Broylesa (Lance Reddick) i uz asistenciju mlađe agentice Astrid Farnsworth (Jasika Nicole).
Nezamislivi slučajevi s kojima su se članovi Odjela za rubne slučajeve susretali u prve četiri sezone često su bili s područja biomedicinskih znanosti, energije i tehnologije kojima se bavi korporacija Massive Dynamic pod vodstvom zagonetne direktorice Nine Sharp (Blair Brown). Kad je Olivia otkrila da su Walter Bishop i neuhvatljivi osnivač i vlasnik Massive Dynamica William Bell (Leonard) u djetinjstvu izvodili pokuse na njoj, otkrila je da je uzrok neobičnih incidenata koje istražuje postojanje paralelnog svemira.
Došla je do šokantne spoznaje da je Walter oteo Petera iz paralelnog svemira još dok je bio dijete nakon smrti svog sina Petera. Time je poremetio ravnotežu koja bi mogla razoriti oba svemira. Komplikacije koje je izazvao u ta dva odvojena, ali povezana svemira uskoro su počele ugrožavati živote. Peter je naposljetku otkrio da bi njegova otmica mogla razoriti alternativni svemir. Stoga se odlučio žrtvovati i ući u stroj kako bi povezao i time spasio oba svemira. No pritom je nestao, izbrisan iz prošlosti.
U četvrtoj sezoni ekipe Odjela za rubne slučajeve iz dvaju svemira radile su zajedno kako bi zaliječile svoje svemire i obnovile paralelni svemir. Unatoč svojoj žrtvi, Peter se vratio živ i zdrav kako bi spriječio ludi plan Williama Bella da dva svemira spoji u jedan po svojoj mjeri. Kad je Olivia doznala da je trudna s Peterom i činilo se da je sve u redu, prijateljski naklonjen Promatrač javio je Walteru da "Oni dolaze".
J. J. Abrams (Zvjezdane staze, Super 8, Osumnjičeni, Izgubljeni), Alex Kurtzman i Roberto Orci (Transformeri, Zvjezdane staze) su autori serije Fringe - Na rubu produkcijske kuće Bad Robot Productions u suradnji sa studijom Warner Bros Television. Izvršni producenti su J. J. Abrams, Bryan Burk (Alias, Izgubljeni), J. H. Wyman (Meksikanac), Jeff Pinkner (Alias, Izgubljeni) i Joe Chappelle (CSI Miami, Žica) u suradnji s dobitnikom Oscara Akivom Goldsmanom (Genijani um, Da Vincijev kod), Kurtzmanom i Orcijem.
---

1. epizoda:

Peta i posljednja sezona nastavlja se na događaje iz 19. epizode prošle sezone smještene u 2036. godinu, u svijetu kojim vladaju Promatrači. Ekipa Odjela za rubne slučajeve provela je 20 godina zatočena u jantaru i sada se bori za slobodu kao pokret otpora. Peter susreće svoju, sada odraslu kćer Henriettu (Georgina Haig) i istražuje što se dogodilo njegovoj ženi i Ettinoj mami Oliviji. Kreću u misiju spašavanja svijeta od Promatrača.

Slike

Fringe - Na rubuFringe - Na rubuFringe - Na rubuFringe - Na rubuFringe - Na rubuFringe - Na rubuFringe - Na rubu

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Izgubljeni (2004)

    image
    Grupa preživjelih na misterioznom otoku unatoč nesuglasicama mora udružiti snage kako bi preživjeli. Nakon niza misterioznih okolnosti, avion koji leti iz Sydneya...
  • Sanctuary (2019)

    image
    What could be worse than being imprisoned in a locked-down clinic where nothing is what it seems, and nobody believes you are who you say you are? How about...
  • Ninja kornjače (2012)

    image
    U američkoj inačici serijala glasove Ninja kornjačama dali su Sean Astin (poznat po svojim ulogama hobita Sama u trilogiji 'Gospodar prstenova' te Spielbergovom...
  • Zakon i red: Organizirani kriminal (2021)

    image
    Christopher Meloni se u ulozi Elliota Stablera, nakon teškog osobnog gubitka, vraća u NYPD i bori protiv organiziranog kriminala. Stabler ponovo želi izgraditi...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.