Ocjena korisnika: 10/10

EPIZODA: 69

OPIS

Jedna od mnogobrojnih znamenitosti grada Dubrovnika, s poviješću starom oko 700 godina, je franjevački samostan Male braće. Prvotni samostan bio je utemeljen 1228. na Pilama, na ulazu u gradske zidine. Porušen je odlukom Dubrovačke Republike početkom 14. stoljeća zbog straha da ga neprijatelji ne iskoriste kao uporište u opsadi grada. Bila je to ujedno i odluka o osnutku i gradnji novog, današnjeg samostana unutar gradskih zidina, na zemljištu plemićke obitelji Menčetić. U sklopu samostana nalazi se ljekarna, jedna od najstarijih u Europi, te samostanska knjižnica. Samostan je znatno stradao i u Domovinskom ratu, ali je nakon obnove zablistao svojim starim sjajem.
Naratorica: Paula Jusić

Scenarist:
Producent: Paula Jusić

Slike

Bajkovita Hrvatska: Dubrovnik - Samostan Male braćeBajkovita Hrvatska: Dubrovnik - Samostan Male braćeBajkovita Hrvatska: Dubrovnik - Samostan Male braćeBajkovita Hrvatska: Dubrovnik - Samostan Male braćeBajkovita Hrvatska: Dubrovnik - Samostan Male braćeBajkovita Hrvatska: Dubrovnik - Samostan Male braćeBajkovita Hrvatska: Dubrovnik - Samostan Male braće

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.