poster

Istrage gospođice Fišer: MURDER MOST SCANDALOUS

Miss Fisher's Murder Mysteries (2012)

kriminalistički, drama | Australija

Ocjena korisnika: 8.9/10
(19 glasova)

SEZONA: 2

EPIZODA: 1 - MURDER MOST SCANDALOUS

OPIS

Vratila se gđica Phryne pl. Fisher! Druga sezona Istraga gđice Fisher nadovezuje se na pomno izgrađen svijet prve sezone i prati pustolovine neovisne, glamurozne i hladnokrvne detektivke i dame Phryne Fisher (Essie Davis). Ova raskošna varijacija tradicionalne kriminalističke serije istražuje fascinantne i raznolike supkulture Melbournea u međuratnim 1920-im godinama.
Od mračnih gradskih uličica do sveučilišnih dvorana, od skupih bordela do visoke mode ona brani nevine i balansira između obožavatelja u svom uobičajenom velikom stilu ne odustajući ni od neodoljivog plesa oko inspektora Jacka Robinsona.


GĐICA PHRYNE FISHER (ESSIE DAVIS)

Glamurozna detektivka gđica Phryne pl. Fisher ulijeće u borbu protiv nepravde u Melbourneu na početku 1929. godine naoružana pištoljem sa sedefnom drškom i britkim umom.
Ne zaboravljajući iskustva iz rata, odrastanje u uličicama melburnskog predgrađa i bolan gubitak sestre, Phryne se neumorno baca na rješavanje novog niza ubojstava.
Naša vrlo moderna junakinja uvijek je u središtu pozornosti i uživa u svakom trenutku bilo da lovi izgubljeno blago i nalazi mrtvace koje je more izbacilo na obalu, režira nijemi film ili traži izgubljene dragulje u svijetu visoke mode ili na nogometnom igralištu.
Sretna što se Jack napokon uvjerio da mu je njezina pomoć u istragama dragocjena, Phryne očijuka s njim u svakoj prigodi samo da bi ga vidjela kako se rumeni. No kad osjeti da Jack još nije raščistio odnose s obitelji bivše supruge, Phryne se s novom žestinom baca u romantične pothvate - iako je čak i Jackovoj bivšoj ženi Rosie jasno koliko je važna njezina prisutnost u Jackovom životu.


INSPEKTOR JACK ROBINSON (NATHAN PAGE)

Jack je i u ovoj sezoni usredotočen na svoj posao, ali njegova će otkrića dovesti u pitanje njegov čvrst moralni kompas i odlučnost da nepokolebljivo djeluje u zakonskim okvirima. Iako se u prvoj sezoni opirao, Jack si sada dopušta da uživa u ugodnom radnom ritmu s gđicom Fisher... dok ga njegova bivša žena Rosie ne zamoli za pomoć oko problema njezina oca, zamjenika policijskog načelnika. Rosie brzo zamijeti Phrynein utjecaj na Jacka i sumnjičava je prema njezinom upletanju u njegov rad. A nakon jedne od niza opasnih situacija u kojoj se gđica Fisher našla, Jack shvati da su njegovi osjećaji prema njoj dublji nego što bi želio i ozbiljno razmišlja o prekidu suradnje.

Serija je snimljena prema romanima Kerry Greenwood. Producentica je Fiona Eagger, a izvršne su producentice Fiona Eagger i Deb Cox.
---

1. epizoda:

Raskošni bordeli i ugledne bogataške kuće. Kad se Jackov bivši tast, zamjenik načelnika George Sanderson (Neil Melville) nađe upleten u okrutno ubojstvo prostitutke, Jack želi spasiti njegovu čast. Iako joj je Jack strogo zabranio da se miješa u slučaj zbog kojeg se ponovno pojavljuje i Jackova bivša žena Rosie (Dee Smart), Phryne je odlučila usavršiti ples s lepezom i otići na tajni zadatak u klub za gospodu zloglasne madam Lyon (Belinda McClory)...

Slike

All3MediaAll3MediaAll3MediaAll3MediaAll3MediaAll3MediaAll3MediaAll3MediaAll3MediaIstrage gospođice Fišer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Murdochove misterije (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Dijagnoza ubojstvo (1993)

    image
    Dr. Mark Sloan (Dick Van Dyke) doktor je na odjelu interne medicine središnje bolnice u Los Angelesu, a također i specijalist u rješavanju ubojstava. U istragama...
  • Poirot (1989)

    image
    Zbirka priča proslavljene spisateljice Agathe Christie o jednako tako svjetski poznatom fiktivnom detektivu Herculeu Poirotu oživjela je u seriji...
  • Veličanstveni hotel (2011)

    image
    Godine 1905. Julio Olmedo, mladi čovek skromnog porjekla stiže u idilični Grand Hotel u blizini grada Cantaloa da poseti svoju sestru Cristinu koja je tu...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.