poster

Ples po rubu

DANCING ON THE EDGE (2013)


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Priča o strasti i predrasudama nastala iz pera nagrađivanog dramatičara Stephena Poliakoffa raskrinkat će prevrtljiv svijet Londona 30-ih godina 20. stoljeća. Ova izvrsna britanska serija dočarava vrhunac epohe jazza, a u sjajnoj glumačkoj ekipi je i dobitnica Zlatnog globusa za najbolju sporednu ulogu Jacqueline Bisset. Uz više nominacija, serija je osvojila nagradu Satellite u kategoriji najbolje TV serije, a glumac Chiwetel Ejiofor dobio je Black Reel Award i Broadcasting Press Guild Award.

Epoha jazza je na vrhuncu i jedna je skupina crnih glazbenika odlučna u svom cilju da osvoji londonsku publiku. Kako raste popularnost benda, junaci stječu sve veću naklonost viših slojeva društva, a opojan spoj glazbe, novca i zabava polako ih uvlači u glamurozan, ali opasan svijet. Uskoro bend postaje imun na predrasude koje vrebaju u društvu, ali iznenadna smrt jednog od članova tragično preokreće njihove sudbine. Istog se trena suočavaju s izdajom, a njihov povlašten položaj se urušava kad spoznaju tko su im pravi prijatelji.
---

1. epizoda

Ova napeta drama započinje u prvoj polovici 30-ih godina i prati crnački jazz orkestar u vrijeme velikih promjena. Glazbeni novinar Stanley upoznaje The Louis Lester Band i pomaže mu na putu do slave, prati njegov uspon od podrumskih jazz klubova do glasovitog hotela Imperial. Isprva nailaze na otpor ondašnje postarije publike, veći dio koje nije nikad čuo jazz glazbu ni vidio crne glazbenike. Međutim, skupina mladih aristokrata voli njihovu svježu glazbu i poziva ih da sviraju na jednoj vrtnoj zabavi. Pijanist benda Louis Lester očaran je mladom fotografkinjom Sarom. Stanley očijuka s Pamelom, prelijepom djevojkom iz visokog društva. Uzvanici u čudu promatraju kako princ George, vojvoda od Kenta, očijuka s pjevačicama Jessie i Carlom te svira bubnjeve s bendom.
Jedne noći policija glasno upada u sobe junaka i budi ih. Prijeti im deportacija jer se nisu javili u imigracijski ured, što su dužni jednom tjedno učiniti. Srećom, Stanley ih na vrijeme izvlači iz nevolje.
Imućni poduzetnik Masterson časti članove benda i njihove novostečene prijatelje čarobnim putovanjem vlakom...

Slike

Ples po rubuPles po rubu 01Ples po rubu 02Ples po rubu 03Ples po rubu 04Ples po rubu 05Ples po rubu 06

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Der Staatsanwalt (2005)

    image
    Cases and complicated lives of a public prosecutor and a police unit, a member of whom is the prosecutor's son, who work in Wiesbaden.
  • Greys Anatomy (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.