EPIZODA: Lopta - 5

OPIS

Više od stotinu sagovornika, među kojima i najveće fudbalske zvijezde, govori je li fudbal više od sporta. Serijal "Lopta" bavi se fenomenom fudbala i traži odgovore na pitanja: je li fudbalska igra više od sporta, je li generator ili katalizator socijalnih, političkih, etičkih, etničkih i finansijskih kretanja u cijelom društvu, povezuje li ili razdvaja, u čemu se krije tajna snage koju ova igra nosi sa sobom, otkud je ta igra došla na ove prostore, zašto je ostala i ko su oni koji je igraju, a ko oni koji je kreiraju. U serijalu, koji su za Al Jazeeru Balkans radila tri poznata reditelja, pojavljuje se više od stotinu sagovornika, među kojima su i najveće fudbalske zvijezde svih vremena s prostora Balkana.

Slike

Lopta

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
  • Frozen Planet: The Making Of (2012)

    image
    A behind-the-scenes special which follows the Frozen Planet film crews braving the elements.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.