SEZONA: 1

EPIZODA: 77

OPIS

Uzbudljivo svjedočanstvo o suprotnostima koje privlači ista sila, ljubav prema fatalnoj ženi Cemre čini okosnicu radnje. Dvojica braće, Sjever i Jug, dva su nespojiva svijeta. Sjever (Kuzey) je nepredvidiv i uvijek spreman na tuču, dok je stariji Jug (Güney) miran i stidljiv dečko i odličan đak. Naravno, stvari se mijenjaju kada se u njihov komšiluk doseli fatalna Cemre - Öykü Karayel u koju se obojica zaljubljuju.
Sjever je van sebe od ljubomore kada sazna da je Jug uspio zavesti Cemre. Međutim, nesretnim sticajem okolnosti njih troje učestvuju u saobraćajnoj nesreći koja rezultira smrću jednog čovjeka. Iako je Jug vozio kola, Sjever preuzima krivicu na sebe i odlazi u zatvor na tri godine. Nakon izdržane kazne vraća se porodici. Šta zatiče?!
Scenario je zasnovan na priči Dževdet-beg i njegovi sinovi - Cevdet Bey ve Oğulları nobelovca Orhana Pamuka, a naslovne uloge tumače najtraženiji, najatraktivniji i najpopularniji glumci mlađe generacije Kıvanç Tatlıtuğ i Buğra Gülsoy. Glegatelje će dodatno zaintrigirati činjenica da prvi put popularnog Kıvança imaju priliku gledati u ulozi „negativca“.
Posljednje epizode prve sezone serije Kuzey Güney zakovala je gledatelje za male ekrane i oborila rekord gledanosti. Počela je u 21:00, a završila se u 23:20 h, a uz male ekrane sve vrijeme ostalo je 81.3 % gledalaca. Prethodni rekord iznosio je 73.7%. „Izgleda da je ljubav ta koja prodaje najviše. Ovo je bila serija za sve generacije“ izjavila je rediteljica, Hilal Saral.
Galatasaray University proglasio je Kuzey Güney serijom godine, a Kıvanç Tatlıtuğ je proglašen najboljim glumcem. Isto, prestižno priznajnje dobio je i na najznačajnijoj, godišnoj dodjeli nagrada „Zlatni leptir“ ( Golden Butterfly Awards).

Slike

Dolina suzaSjever jug 01Sjever jug 02Sjever jug 03Sjever jug 04Sjever jug 05Sjever jug 06Sjever jug 07Sjever jug 08Sjever jug 09Sjever jug 10Sjever jug 11

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Auf Streife – Die Spezialisten (2015)

    image
  • Muke jednog lava (2020)

    image
    Glavni likovi su dečak Lav i njegova „vanvremenska“, „ničim izabrana“ i „ničim izazvana“ drugarica Vuka koja se uselila u njegov kompjuter. Polazeći od...
  • Bleja

    image
    Bleja je kratka igrana struktura u trajanju od desetak minuta, u kojoj pratimo svakodnevna dešavanja u ulazu jedne stambene zgrade u Beogradu....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.