SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Beograd, u proljeće 1930. godine. Aleksandar Tirnanić Tirke je dečko sa Čubure koji je prinuđen da bira između najamnog rada u fabric i fudbala. On će izabrati fudbal. Tih godina se još uvijek ne živi od fudbala već se živi za fudbal. Samo Mošu Marjanovića u Beogradu plaćaju po postignutom golu, ali, jedan je Moša. Zahvaljujući arhitekti i fudbalskom treneru Bošku Simonoviću, Tirke dolazi na probu u BSK, veliki beogradski klub tog vremena. Sa sobom vodi malog Stanoja, čistača cipela i dječaka sa nesretnim slučajem dječije paralize. Svojim driblinzima i sportskom drskošću Tirke navlači na sebe gnjev odbrambenih igrača BSK-a. Čak ga ni veliki Moša ne gleda sa simpatijama jer igraju na istoj poziciji u timu, na mjestu desnog krila. U isto vrijeme, na adresu Fudbalskog saveza stiže zvanični poziv reprezentaciji za učešće na Prvom svjetskom prvenstvu u fudbalu koje će tog ljeta biti održano u Urugvaju. Na poznatom beogradskom mjestu za izlazak, u čuvenom “Jockey” klubu, Moša upoznaje lijepu slobodoumnu i ekscentričnu slikarku Valeriju Kovač. Saznajemo i to da Eli nije najsretnija što njen dečko Milutin Ivković Milutinac igra fudbal u “FK Jugoslavija”, umjesto da se posveti studijima medicine.

Slike

Montevideo, Bog te video 01Montevideo, Bog te video 02Montevideo, Bog te video 03Montevideo, Bog te video 04Montevideo, Bog te video 05Montevideo, Bog te video 06Montevideo, Bog te video 07Montevideo, Bog te video 08Montevideo, Bog te video 09Montevideo, Bog te video 10Montevideo, Bog te video 11Montevideo, Bog te video 12Montevideo, bog te video

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.