SEZONA: 1

EPIZODA: 9 - LOOK TO GOD FIRST

OPIS

Dok katoličkoj Crkvi prijeti rasap, crkveni sud koji odlučuje o kraljevoj rastavi i dalje zasjeda, iako kraljica Katarina nije nazočna. Privatno pod pritiskom Wolseyja da se povinuje muževoj volji, Katarina ostaje čvrsta i optužuje kardinala da je potaknuo rastavu iz želje za moći i novcem – a to mišljenje dijele i Norfolk i Boleyn. Sada kad mu je uloga Henrikova savjetnika u opasnosti, Wolsey šalje Morea na misiju u Francusku, sa zapovijedima da učvrsti odnose s Franjom I i pobrine se kako se ne bi pomirio sa Španjolskom. Margareta od Brandona taji svoju tešku bolest, a Henrik upozorava kardinala Campeggia da bi odbijanje rastave moglo potpaliti vatru Lutherove revolucije. Katarina i dalje tvrdi da je prije udaje bila djevica, pa obeshrabrena Anne odlučuje dići ruke i otići kući. Henrik i dalje voli Annu pa traži od nje da se vrati, i moli njezina oca da intervenira. Dok Henrik čeka odluku, Campeggio dobiva tajnu zapovijed da se konzultira s Rimom, te tako za nekoliko mjeseci odgađa bilo kakvu odluku o rastavi i još više umanjuje Wolseyjevu reputaciju. Anne koristi Henrikovu sve veću frustraciju i upoznaje ga s Lutherovim učenjima, a More se vraća sa sastanka u Kambriji i objavljuje da Wolseyjev utjecaj posvuda slabi. Dok njezin muž vodi ljubav sa sluškinjom u staji, Margareta umire od teške bolesti. Wolseyjeva je reputacija na nuli, te biva napadnut tijekom pokušaja da razgovara s Henrikom, i tajno ga odstranjuju Norfolk i Boleyn. Optužen da se protivio kraljevu autoritetu, biva lišen svih ovlasti i bačen u tamnicu, gdje očekuje odluku o svojoj sudbini. Henrik brzo opoziva kardinalovu kaznu i dopušta mu da se povuče na svoje imanje u York, a na njegovo mjesto imenuje nimalo oduševljenog Morea.

Slike

Sony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionTudoriTudori

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Viktorija (2016)

    image
    Ostvarivši najveću gledanost u Ujedinjenom Kraljevstvu kao nova dramska serija 2016. godine, i s već naručenom drugom sezonom, Viktorija autorice, scenaristice te...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Na Dobre I Na Zle (1999)

    image
    Polish medical drama. Real medical cases filled with twists, turns and surprises. The focus of the narrative is on the life of doctors and nurses.
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.