SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Na temelju iskaza sudionika te materijala snimljenog na licu mjesta ova nesvakidašnja, fascinantna serija istražuje najneobičnije događaje u prirodi, razotkrivajući znanstvenu potku tih pojava.
Možda mislimo da nam priroda više ne može prirediti nikakvo iznenađenje, ali svake godine zbivaju se krajnje bizarne pojave koje prkose svim zakonitostima, zbunjujući one koji tim događajima svjedoče jednako kao i stručnjake.
Žabe koje eksplodiraju, ptice što umiru u zraku, kiša crvena poput krvi, gusjenice koje ispredaju čahuru oko cijelog automobila - čudne su to pojave koje ljudi ne razumiju, a često ih se i boje.
Elegantna grafika, vješta primjena znanstvenih postavki i odvažan pristup temi odlike su ovog duhovitog i originalnog prikaza krajnje senzacionalnih priča iz svijeta prirode.
Serija prikazuje prirodu u njezinu najčudnijem izdanju, a razlozi za neke od ovih događaja možda će zauvijek ostati zagonetka unatoč svim naporima znanstvenika.
---

1. epizoda

Na temelju materijala koji su snimili očevici i novinarske ekipe, serija razotkriva činjenice i znanstvenu podlogu svake od pojava: zagonetni slučaj automobila u Nizozemskoj koji su gusjenice obavile u čahuru; nedokučiv slučaj iz Njemačke - žabe koje eksplodiraju. U Švicarskoj je cijeli gradić uz jezero okovan u ledenu grobnicu, a neviđena oluja preko noći obavija Sydney u Australiji jarkocrvenom bojom. Tu su i prikazi neviđenih stravičnih najezda miševa, skakavaca i bubamara, koje morate vidjeti da biste u njih povjerovali. Naposljetku, tu su i izvanredni ostaci naplavljenih mrtvih i živih morskih zvijezda, rakova i kitova. Ova serija donosi stvarne prikaze razvoja događaja iz novinskih naslova i pomaže objasniti što se zapravo zbilo.

Slike

Nature's Weirdest EventsBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC Studios

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.