Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 4

OPIS

Pred Jugoslavenskim tajnim službama su četiri velike akcije.
Strpljivo pripremanom akcijom u klopku je najprije pao četnički vođa Draža Mihailović. Izdao ga je najbliži suradnik.
U Hrvatsku je ubačeno 19 gerilskih skupina s ciljem rušenja komunizma. Spektakularnom akcijom, Udba ih je sve pohvatala. U akciji kodnog imena "10. travanj", odnosno "Gvardijan", prste je imala i britanska obavještajna služba, a gerilce je izdao suborac, ustaški časnik, Ljubo Miloš. Većina "Kavranove skupine" ubijena je tijekom isljeđivanja ili strijeljana. Rijetki preživjeli kasnije tvrde da su potpisivali sve što se od njih tražilo, jer da takva mučenja nitko ne može izdržati.
Ministar unutarnjih poslova NDH Mate Frković tri puta je izbjegao sigurnu smrt. Jedni će reći da je imao sreće, a drugi, pravodobnu informaciju.
Za ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem Jugoslavenske tajne službe tragale su od samog kraja 2. svjetskog rata. Atentat je izvršen tek krajem pedesetih.
Redatelj igranih scena: Silvio Jesenković
Adaptacija igranih scena: Andrej Rora
Sinopsis: Obrad Kosovac
Proizvodnja: Intermedia grupa za HTV, 2012.

Slike

Jugoslavenske tajne službe: Klopka za gerilceJugoslavenske tajne službe: Klopka za gerilceJugoslavenske tajne službe: Klopka za gerilceJugoslavenske tajne službe: Klopka za gerilceJugoslavenske tajne službe: Klopka za gerilceJugoslavenske tajne službe: Klopka za gerilce

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.