SEZONA: 1

EPIZODA: 3

OPIS

Nakon masovnih likvidacija ratnih zarobljenika i civila OZNA i KNOJ kreću u obračun s takozvanim narodnim neprijateljima - politički oponenti, crkva, slobodoumni intelektualci, svi oni postali su neprijatelji.
Monsinjor Juraj Batelja prvi put pred kamerama čita dokumente koji dokazuju tko je pripremao "eliminaciju" nadbiskupa Stepinca i kako. Udba je nadbiskupa sustavno trovala. Tajne službe krivotvorile su liječničke kartone, pa je Stepinac liječen od jedne bolesti, a bolovao je od sasvim druge.
Istodobno počinju i prve likvidacije emigranata.
Tajne službe pozatvarat će HSS-ovce, a potom obračunati s njihovim predstavnicima u Vladi. Ministri Ivan Šubašić i Juraj Šutej jedva će se izvući iz koalicijskog zagrljaja smrti, ali će ih Udba do kraja života sustavno nadzirati.
Autor, redatelj i producent: Miljenko Manjkas
Redatelj igranih scena: Silvio Jesenković
Scenarij i adaptacija igranih scena: Andrej Rora
Sinopsis: Obrad Kosovac
Proizvodnja: Intermedia grupa za HTV, 2012.

Slike

Jugoslovenske tajne službeJugoslovenske tajne službeJugoslovenske tajne službeJugoslovenske tajne službeJugoslovenske tajne službeJugoslovenske tajne službe

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.