OPIS

- Takođe, želimo da pokažemo koliko je naša zemlja zaista lepa, i da inspirišemo gledaoce da sednu u auto i posete mesta koja smo posetili mi, sa porodicom ili prijateljima - najavljuje Tamara Grujić. - I najvažnije od svega je što želimo da promovišemo zaštitu životne sredine, da podignemo svest najmlađima i njihovim roditeljima kako u prirodi treba da se ponašamo.
Treća sezona “Skijom kroz Srbiju”, snimana je u februaru i martu 2023. godine u kojoj je ekipa obišla planine koje imaju ski centre: Kopaonik, Zlatibor, Zlatar, Goč, Goliju, Taru, Mokru Goru, Divčibare.
- Prikazali smo kako možemo da uživamo na skijama na ovim planinama, kako da se dobro pripremimo za zimski odmor. Prikazali smo akcije Gorske spasilaške službe, ali i zanimljive ljude koji žive na planini. Nismo zaobišli ni planinske trpeze, ali ni savete koji mogu biti veoma korisni kada se nađete na planini, kako da se zaštitite od zime, kako da se snađete ako se izgubite i slično. I ono što je najvažnije organizovali smo stalne ekološke akcije sa našim najmlađim skijašima jer svaka planina kada sneg počne da kopni izgleda kao smetilište - kaže Tamara.
Zima je bila posebno izazovna jer nije bilo mnogo snega, pa se ekipa emisije “Skijom kroz Srbiju” dovijala na različite načine. Avantura je krenula sa Goča gde su Viktor Savić i Aleksandar Radojičić probali posle 20 godina da stanu opet na skije, s obzirom da su obojica veoma iskusni borderi. U tome su im pomagala deca iz različitih centara. Skijaške avanture i lepote planine Goč pogledajte u prvoj epizodi sezone “Skijom kroz Srbiju” koja je na programu u subotu 17. septembra od 12.45.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.