EPIZODA: 5

OPIS

U ovoj epizodi upoznat ćemo doba Stjepana I. Držislava, prvoga hrvatskog vladara koji je nosio naslov kralja Hrvatske i Dalmacije. Nakon duge i stabilne Držislavove vladavine, trojica njegovih sinova, Svetoslav, Krešimir i Gojslav, sukobili su se oko prijestolja. Svetoslava su braća zbacila s prijestolja, te je Hrvatskom vladao Krešimir III. U ovoj epizodi ćemo također upoznati i jednoga od najvećih hrvatskih vladara, Petra Krešimira IV. Vidjet ćemo njegovu moćnu flotu te procvat umjetnosti i kulture u njegovo vrijeme.
I u ovoj epizodi pratit ćemo dogodovštine sedmorice hrvatskih seljaka. Oni će od seoskog župnika iz zaleđa Kozjaka, kojega su smetala praznovjerja njegovih župljana, dobiti nalog da posijeku sveto drvo starih Slavena. Radit će kao najamni radnici na obnovi krovišta solinske bazilike, te će u slobodno vrijeme poći u ribolov, što je za njih, kao stanovnike zaleđa, bilo novo iskustvo.

Slike

Hrvatski kraljevi: Usponi i padoviHrvatski kraljevi: Usponi i padoviHrvatski kraljevi: Usponi i padoviHrvatski kraljevi: Usponi i padoviHrvatski kraljevi: Usponi i padoviHrvatski kraljevi: Usponi i padoviHrvatski kraljevi: Usponi i padoviHrvatski kraljevi: Usponi i padovi

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.