EPIZODA: Al Jazeera istražuje - Laburistički dosjei - Čistka

OPIS

Istraživački odjel Al Jazeere kroz tri epizode otkriva najveće curenje dokumenata u britanskoj političkoj historiji. "Dosjei" ispituju hiljade internih dokumenata, e-mailova i poruka na društvenim mrežama da bi otkrili kako su visoki zvaničnici jedne od dviju stranaka na vlasti u Ujedinjenom Kraljevstvu tajno izveli državni udar protiv izabranog čelnika stranke. Saznat ćemo kako su zvaničnici ušutkali, isključili i izbacili vlastite članove u nemilosrdnoj kampanji kojoj je cilj bio spriječiti da Jeremy Corbyn postane britanski premijer. Kandidati za ključne političke pozicije bili su blokirani, a izborne grupe suspendovane jer je centar stranke nastojao kontrolisati izabrano vodstvo.

Slike

Al Jazeera istražuje - Laburistički dosjei

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Veterani mira (2013)

    image
    Emisija informativnog karaktera namijenjena informiranju o problemima i statusu branitelja. Emisija za branitelje i o braniteljima koja postavlja neka važna...
  • Nauka

    image
  • Recite Al Jazeeri

    image
    Intervju “jedan na jedan” s regionalnim i svjetskim čelnicima, utjecajnim i alternativnim glasovima koji oblikuju naše vrijeme.
  • Vremeplov

    image
    Emisija RTV7 Tuzle posvećena događajima iz povijesti.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.