SEZONA: 22

EPIZODA: 32 - revijalni program

OPIS

Samo je jedan razlog zbog kojeg ljetna ili zimska kuhinja, bez obzira na predznak godišnjeg doba, traje cijelu godinu. Poput dobre serije čije nastavke s nestrpljenjem čekaju gledatelji, mi serijal emitujemo tokom cijele godine.
Jedina konstanta ovog gastronomskog putopisa jeste nesputani i skromni dvojac - Almasa Lazović i Miran Karić.
U našoj kulinarskoj, putopisnoj seriji Bosna i Hercegovina je divna, a njezini stanovnici još divniji. No, nezanemarivo je predivna i hrana. Ovo je zemlja prekrivena poljima pšenice i voća, brda su prošarana stadima krava i ovaca, plodove naše zemlje sije i bere bosanskohercegovački čovjek, čovjek koji mnogo radi, uživa u plodovima svojih ruku, ali i razgovara upravo o jelu.
Posjećujemo farmere, proizvođače, ali i uživamo u čudesnim obrocima.
Miran Karić, kojeg gledatelji poznaju, osoba je koja kuha, jede i usput očarava. Na polju profesionalnog kulinarstva mladost je rijetkost, a ne valuta, a uspjeh proizlazi iz toga što je neko više spreman na sve nego sveznajući.

Televizija Hayat donosi vam prestižni turistički putopisni šou u kojem šarmira svoj put oko jedne od najljepših zemalja na svijetu - Bosne i Hercegovine.
Tragamo za bh. čovjekom, kulinarskim umijećima koja su sve samo nisu nova, jer svaki se sir stoljećima radi isto i često istim alatima, svaki zalogaj domaćeg ajvara trijumf je očuvanja starih načina protiv invazivne učinkovitosti modernog doba.
Suština razgovora s našim domaćinima upotpunjena je ambijentom njihove okoline koja je daleko od dekorativnog i protokolarnog, ali to upravo čini našu suštinu, jer je Almasa Lazović pokretni reflektor koji nježno osvjetljava ljude i mjesta oko sebe...

Slike

Zimska kuhinja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.