poster

Uzorno islamsko ponašanje: Islam je protiv rasizma

GOOD MANNERS OF ISLAM


EPIZODA: 8 - Islam je protiv rasizma

OPIS

„Uzorno islamsko ponašanje“ je dokumentarni serijal koji podsjeća na zanemarene pojmove islamskog, a općeljudskog ponašanja i etike. Ahlak je sveukupnost čovjekove prirode, karaktera, ponašanja. Ponašanje čovjeka, njegov edeb, odgoj, pokazuje razinu njegove vjere, spoznaje, znanja i razuma. A najbolji od ljudi je onaj koji je najboljeg ahlaka!

Jesmo li ikad pomislili u kojim sve aspektima života pokazujemo rasipnost? Jesmo li zaboravili da je skromnost imetak koji ne nestaje? Da li je naše poimanje zaštite životne sredine svedeno na jednokratne ekološke akcije? U islamu su zaštita životne sredine i prirodnih resursa dužnost! Ali te dužnosti počinju prvo duhovnim čišćenjem! Čovjeka mora odlikovati dostojanstvenost, lijepo ophođenje, tolerancija i strpljenje u teškoćama. Čovjek mora praštati. U ovom serijalu učimo kako se osmjehnuti na uvredu.

Slike

Uzorno islamsko ponašanje

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.