SEZONA: 1

EPIZODA: 6

OPIS

Irska je šibana vjetrovima, puna krvi i strasti, jedinstvena zemlja. Susret s njezinim ponosnim i srdačnim narodom i otkrivanje njezinih velebnih krajolika jamči pustolovinu bogatu emocijama.
U srcu glavnoga grada po mjeri čovjeka katedrala sv. Patrika nosi ponosno svoje gotičke karakteristike što svjedoče o normanskoj vlasti u Irskoj u 12. stoljeću. Tajanstvenija knjižnica Marsh u susjedstvu katedrale krije jednu od najstarijih zbirki europskih djela. U tu čudesnu špilju s blagom zalazili su Jonathan Swift i James Joyce.
Na samo sat vožnje od glavnoga grada nacionalni park Wicklow Mountains omiljeno je ljetovalište stanovnika Dublina. Iako vrhunci ne dosežu spektakularne visine, putnici nisu ravnodušni prema raznolikosti i ljepoti krajolika. Jezera, zelene visoravni, slapovi, rudarske staze i guste šume mijenjaju se pri promjeni vremena.
U gradu Wicklowu nalazi se neobičan spomenik: zatvor. Pretvoren u muzej, on je otvorena knjiga o povijesti zemlje, gladi, ratovima te ogorčenoj borbi za neovisnost i slobodu u kojima se čeličio irski narod.
Na zapadu zemlje je regija čije samo ime već budi maštu. Razotkriva se očuvana i divlja Connemara. Tresetno tlo, tamna jezera okružena borovima, velike pješčane plaže. I u središtu te fantastične scenografije nekolicina uzgajivača i dalje uzgaja poznate konemarske ponije.
Nedaleko odavde jedan od najljepših dvoraca u Velikoj Britaniji pretvoren je u luksuzni hotel. Iako su slavni boravili u tom bogatom viktorijanskom zdanju nalik na utvrdu, bio je to lovački paviljon. Tradicija se ponavlja u najstarijoj irskoj školi za obuku sokolova gdje se i posjetitelji mogu okušati i tako ponijeti sa sobom lijepe uspomene.

Slike

Blaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: IrskaBlaga Europe: Irska

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vreme televizije

    image
  • U potrazi za istinom (2018)

    image
    Od 1977. do 1982. dokumentarna serija „U potrazi za istinom“ zarobila je američku psihu svojim jedinstvenim istraživanjem neobjašnjivih fenomena. Naoružan...
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
  • Fashion Junior

    image
    Discover the kids' fashion news for recent trends, tips and inspirations, explore the new collections, find out lots of stylish sophisticated looks from the...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.