SEZONA: 4

EPIZODA: 1 - MOMENT OF NOSTALGIA

OPIS

Njegov je kratki brak s Annom od Clevesa poništen i kralj Henrik VIII. upušta se u novu vezu, ovaj put s tinejdžericom Katherine Howard. Dok Katherinin dolazak kvari prijezir Henrikove kćeri, lady Mary, a prati ga sjena njezine ljubavne prošlosti, kralj Engleske suočava se s krvavom vjerskom reformacijom, nesigurnim odnosima sa Škotskom i intrigama na kraljevskom dvoru koje potiču oni koji imaju vlastite planove s prijestoljem. Katherinina nevjera i neuspjeh da rodi sina osuđuju je na i previše poznatu sudbinu te se kralj ženi s Catherine Parr dok Engleska ulazi u nerazborit rat s Francuskom koji će uzeti danak kako na Henrikovo krhko zdravlje, tako i na snagu njegove vojske. Sukob katolika i protestanata otkriva vjerske rasjede diljem Europe, a Henrikovo egomanijakalno ludilo dostiže nove vrhunce dok njegovo kraljevstvo prijeti da će se urušiti.

Slike

Sony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionThe TudorsThe TudorsThe Tudors

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.