EPIZODA: 11

OPIS

Džingis-kan je naredio da mu dovedu Kutlu Bikeinog brata Džihangira i počeo je da ga odgaja kao Mongola. Plan mu je bio da u budućnosti ovo dijete iskoristi protiv Dželaleddina. Da bi zaštitio brata od smrti, Dželaleddin je iskočio ispred Ak-šaha, ali je strijela koju je odapeo maskirani Behram pogodila zarobljenog Asasina. Ustvari, cilj Asasina nije bio da ubije prinčeve, nego da izazove nerede u državi. Više su voljeli da budu mrtvi nego da budu u ropstvu. Ne uspjevši da uhvati osobu koja je gađala, Dželaleddin se vraća s bratom Ak- šahom na dvor. Ovog je puta i Behram na dvorskoj kapiji, ali sad je bez maske, u liku običnog trgovca. Princu Dželaleddinu u ime prijateljstva poklanja oklop neprobojan za strijele. Funkcioniše li oklop ili ne, Dželaleddin isprobava na samom Behramu, i to daje da strijelu odapne Kutlu Bike.

Slike

Sultan i kan

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svjetske istorije.
  • Spartacus - Blood and Sand (2010)

    image
    Tračanskom ratniku unovačenom da se bori za Rimljane jednim činom pobunjeničkog nasilja zapečaćena je sudbina. Za kaznu, suočava se sa smrću tako što je prisiljen...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Gorski spašavatelji (2009)

    image
    Čarolija gorja u njegovoj je prividnoj nepromjenjivosti u kojoj se veličanstveno uzdiže iz okolice. Kad se čovjek uspne na vrh planine, osjeća se malo bliže nebu...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.