OPIS

Još prije nekoliko godina znanstvene procjene broja kemikalija koje se u svijetu koriste kretale su se između 70.000 i 100.000. No prošle godine znanstvenici su spojili nekoliko baza podataka kemikalija i došli do uznemirujuće brojke od 350.000 kemikalija od kojih 50.000 industrija proglašava poslovnom tajnom. U ožujku ove godine stigle su potvrde zagađenja: u krvi majki i beba pronađeno je 40-ak kemikalija kojima se ne zna niti prava namjena niti porijeklo.
Zbog stoljetnog progona vuk je na rubu izumiranja. Zato je u cijeloj Uniji pa tako i Hrvatskoj strogo zaštićena vrsta. No nedavno su u selu Štikadi u blizini Gračaca vukovi upali u staju te je stradalo gotovo 90 ovaca. Nekoliko dana poslije na ploči u Gračacu pronađen je mrtav vuk.
"Šume dišu CO2 brišu" prvi je hrvatski program kojim se pokušava ispraviti šteta napravljena ispuštanjem ugljikovog dioksida u atmosferu.

Slike

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.