poster

Kolaži o laži: Lažne snimke

Kolaži o laži (2021)

dokumentarni | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Lažne snimke

OPIS

Redatelj Bruno Anković u epizodi o lažnim snimkama pokušava stvoriti lažnu arhivsku snimku koja bi potencijalno mogla promijeniti tijek povijesti. U njegovom eksperimentu kompjutorski generirani bivši predsjednici Josip Broz Tito i Franjo Tuđman igraju stolni tenis u Kumrovcu. Može li se stvoriti savršen povijesni falsifikat i bi li takva snimka mogla promijeniti tijek povijesti ili barem našu percepciju o tome? Pratimo snimanje i nastanak tzv. deep fake snimke bivših predsjednika u režiji iskusnog redatelja Brune Ankovića analizirajući zapanjujuće dosege suvremene tehnologije. O temi interpretacije prošlosti kroz fotografske i videozapise razgovaramo s fotografom i teoretičarom fotografije Davorom Konjikušićem, povjesničarom i filmskim kritičarom Silvestrom Miletom i fotografkinjom Sandrom Vitaljić. Nova, nikad viđena arhivska snimka stolnoteniskog meča između Josipa Broza Tita i Franje Tuđmana prikazana je nasumično odabranoj publici, a zanimalo nas je koliko će ih povjerovati u njezinu vjerodostojnost.

Slike

Kolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o laži

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Eko perspektive

    image
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Religijski program

    image
    Pratite zanimljivije sadržaje koji nastoje približiti vjerovanja, duhovnost i kulturu naroda, koji vijekovima žive na prostoru Balkana.
  • DNK dokazi (2020)

    image
    Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.