EPIZODA: 1

OPIS

Put lubenica, televizijska serija u tri epizode, inspirirana je istinitom pričom o dvanaestoro ilegalnih imigranata koji su se utopili u rijeci Savi, na granici Bosne i Hrvatske. U seriji je ovaj događaj proširen i sagledan očima mlade Kineskinje koja izgubi oca u toj nesreći, te je prikazan odnos između nje i bivšeg vojnika Hrvatske vojske, izliječenog narkomana koji pati od PTSP-a i koji je u ratu izgubio sve. Jezična i kulturološka barijera između glavnih likova daje posebnu dimenziju filmu, prožetom bolnom spoznajom kako je teško nositi se s teretom koji nikada neće biti moguće odbaciti - mjestom rođenja. Scenarij potpisuju Branko Schmidt i Ognjen Sviličić, a nastao je prema ideji Ive Gregurevića. Film snimljen u produkciji HRT-a i Telefilma osvojio je mnoge nagrade (Pula, 2006., nagrada kritike Oktavijan i tri Zlatne arene, nagrada "Zlatna Antigona" za najbolji film i najbolju glazbu u Montpellieru, 2006., tri Grand Prixa (Eger, Mađarska, Tetouan, Maroko, Caserta, Italija, 2007.), nagrade u Ivanovu u Rusiji za najbolju glumicu, a na 31. međunarodnom festivalu u Clevelandu u Americi proglašen je najboljim filmom istočne i srednje Europe.
Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, autor glazbe Miroslav Škoro, scenograf Mladen Ožbolt, kostimografkinja je Željka Franulović, maskerica Snježana Tomljenović, tonski majstor Mladen Pervan, a montažeri su Hrvoje Mršić i Vesna Lažeta.
U glavnim ulogama su Krešimir Mikić i Sun Mei. Ostale uloge: Leon Lučev, Armin Omerović, Emir Hadžihafisbegović, Ivo Gregurević, Slobodan Maksimović, Zijah Sokolović, Darijo Velićan, Dora Lipovčan, Elena Dlesk, Filip Šovagović, Iljo Benković, Drca, Chen Samin, Marella Oppenheim, Zoran Ćubrilo, Ivana Bolanča i Dino Stević.
Producenti filma i serije su Stanislav Babić i Mirko Galić, a urednica je Maja Gregl.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.