OPIS

Orfej kao simbol glazbe, umjetnosti i snage ljubavi idealan je za prekid pandemijski uvjetovane operne šutnje u Zagrebu. Nakon Monteverdijevog "Orfeja" druga najpoznatija operna inačica poznatog grčkog mita jest reformistička opera "Orfej i Euridika" Christopha Willibalda Glucka, njemačkog skladatelja koji je u 18. stoljeću živio i djelovao u Beču i drastično pojednostavnio dramaturški i koloraturno kompleksni barokni tip dotadašnje glazbenoscenske vrste, utrvši put klasicizmu i Mozartu. Tri jedina lika opere uz protuepidemijski smanjeni vokalni ansambl Zbora HNK Zagreb na sceni interpretiraju tri žene, naše vodeće operne dive Ivana Lazar (Amor), Valentina Fijačko Kobić (Euridika) i Dubravka Šeparović Mušović (Orfej). Prvi put operu režira etablirana i višestruko nagrađivana kazališna redateljica Anica Tomić, a ovo je i prva scenski uprizorena operna predstava novog šef-dirigenta Zagrebačke opere, maestra Aleksandra Kalajdžića. Dovoljno razloga za naš razgovor s njih petoro, uz najatraktivnije operne prizore zabilježene na premijeri 23. travnja 2021.

Voditelj: Jana Haluza
Urednik: Jana Haluza

Slike

Svijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i EuridikaSvijet klasike: Orfej i Euridika

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lijepom našom

    image
    Glazbeno putovanje Hrvatskom, na kojem se upoznajemo s tradicijama određenog. U ovoj dugovječnoj emisiji ''Lijepom našom'' zajedno s Brankom Uvodićem istražujemo...
  • Rock star

    image
    Emisija 'Rock star' svim ljubiteljima rock glazbe donosi najveće glazbene hitove toga najprovokativnijeg glazbenog pravca!
  • Videotrak

    image
  • Muzički izlog

    image
    Muzički program BN TV.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.