poster

Konji u oluji - Kamenito utočište na Sardiniji

Pferde im Sturm - Das wilde Herz Sardiniens (2020)

Režiser: Rolando Menardi

OPIS

Na stotine konja divlja na surovoj, kamenitoj visoravni Giari na Sardiniji. Nakon što su 4000 godina služili za transport i kao snaga na ovom mediteranskom otoku, danas preživljavaju u najtežim uvjetima. Gotovo od rođenja, ždrjebad neustrašivo trči po opasnom stjenovitom terenu. Proljetne kiše stvaraju niz malih jezera u kojima ima vodenih zmija, vodozemaca, pijavica, rakova i vodenih biljaka, omiljene prehrane konja. Ali vruća ljeta isušuju jezera i hrana samo nestane, što izaziva teritorijalne sukobe i testira konjsku inteligenciju: gdje pronaći travu? Nero, Stari Kralj i Prljavi Dečko karizmatični su konji koji se natječu međusobno i protiv susjeda za prevlast, teritorij i prava parenja u ovoj dirljivoj i poetičnoj priči.

Slike

Konji u oluji - Kamenito utočište na SardinijiKonji u oluji - Kamenito utočište na SardinijiKonji u oluji - Kamenito utočište na SardinijiKonji u oluji - Kamenito utočište na Sardiniji

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.