SEZONA: 1

EPIZODA: 5

OPIS

Petodijelna miniserija ČERNOBIL dramatizira priču o nuklearnoj nesreći 1986. godine – jednoj od najgorih katastrofa u povijesti čovjeka – i hrabrim muškarcima i ženama koji su se žrtvovali kako bi spasili Europu od nezamislive katastrofe.
ČERNOBIL, petodijelna miniserija u koprodukciji HBO-a i Skya, dramatizira priču o nuklearnoj nesreći 1986. godine, jednoj od najgorih katastrofa u povijesti čovjeka – i žrtvama podnesenima kako bi se Europa spasila od nezamislive katastrofe. 26. travnja 1986. godine u nuklearnoj elektrani Černobil u Ukrajini u Sovjetskom Savezu došlo je do goleme eksplozije koja je otpustila radioaktivne materijale diljem Bjelorusije, Rusije i Ukrajine sve do Skandinavije i Zapadne Europe. Jared Harris glumi Valerija Legasova, vodećeg sovjetskog nuklearnog fizičara. Kao dio reakcijskog tima, bio je jedan od prvih koji je shvatio opseg neusporedive katastrofe koja se dogodila. Stellan Skarsgård igra sovjetskog zamjenika premijera Borisa Ščerbinu, kojeg Kremlj određuje da predvodi vladinu komisiju za Černobil u satima neposredno nakon nesreće. Emily Watson glumi Ulanu Komjuk, sovjetsku nuklearnu fizičarku posvećenu rješavanju tajne onoga što je dovelo do černobilske katastrofe.

Slike

ČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobilČernobil

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.