poster

Nova avantura: magazin

Nova avantura

magazin | BiH

OPIS

Za planiranje učinkovitih mjera zaštite vrsta, potrebno je poznavanje stanja njihovih populacija, a za učinkovito upravljanje zaštitom, potrebno je razumijevanje složenih procesa koji se odvijaju u ekosistemima. Praćenjem ptica možemo najlakše da razumijemo stanje i promjene u ekosistemima. “Najučinkovitiji način istraživanja biologije, ekologije, ponašanja, kretanja, uspješnosti gniježđenja i populacijske demografije ptica je metodom prstenovanja”, napisao je Stephen Baillie, predsjednik EURING-a (Evropski prstenovački savez). Od septembra 2019. godine zvanično je počelo prstenovanje ptica i u BiH. Prvi kamp organizovalo je Ornitološko društvo “Naše ptice” u Parku prirode “Hutovo blato”.

Slike

Nova avantura

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kanape

    image
  • World Of Watersports

    image
    World of Watersports (ŇWOWÓ) is a fast paced one-hour magazine-style series highlighting water-related power, sail and surf action from around the globe.
  • Puls Srbije

    image
    Snagu ljudskih sudbina, aktuelnih dešavanja i odabranih sagovornika, svakog radnog dana, od 11:00, opipavaju Miloš Anđelković i Milica Marković u emisiji PULS...
  • À l'Affiche

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.