OPIS

Domaćini serijala Do, re, mi su animirani likovi, notica Noca i dirigentska palica - Feliks, koji vas uvode u svet muzike i muzičkh instrumenata.
Saznajte kako zvuči koji instrument, kako je nastao, od čega se pravi i kojoj grupi instrumenata pripada. Kakve vrste orkestara postoje, zašto je harmonika duvački instrument. Kako je moguće da je saksofon drveni duvački instrument a pravi se od metala.
Gledaoci će u serijalu imati prilike da čuju mini koncerte učenika srednje muzičke škole Kosta Manojlović, studenata FMU kao i izvođenja Big bend orkestra RTS, Vasil Hadžimanov benda, Benda Vladimira Konstatinovića i još mnogo zanimljivih izvođenja. U emisiji učestvuju deca polaznici škole glume ART BEAT Nermina Ahmetovića i deca iz PPU Pegaz.
scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjićilustrator Dejan Mandić glavni animator Ilija Zipevskidizajn zvuka Goran Stifanić direktor fotografije Slobodan Popovićmontaža Dragan Uzelac reditelj Nermin Ahmetović Produkcija ART BEAT.
Glasove dali: Noca - Mila Manojlović, Feliks - Nermin Ahmetović.
6. epizoda - Duvački instrument sa mehom
U ovoj epizodi deca se upoznaju sa harmonikom i orguljama kao najznačajnijim predstavnicima porodice duvačkih instrumenata sa mehom. Gledaoci će imati priliku da saznaju kako izgledaju i od čega se sastoje ogrulje i harmonika. Zahvaljujući studentu FMU Stefanu Rajningeru čućemo kako zvuče orgulje, a učenik srednje muzičke škole Kosta Manojlović, Luka Simović izvešće deo kompozicije Sonata u G molu Domenika Skarlatija na harmonici.

Slike

Do, re, miDo, re, miDo, re, miDo, re, miDo, re, mi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.