poster

Romano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro Jakovljević

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

OPIS

Prof. dr. Miro Jakovljević predstojnik je Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb. Smatraju ga vodećim hrvatskim psihijatrom, a slovi i za najboljeg psihofarmakologa u našoj zemlji. U stručnim krugovima poznat je po svojim konceptima transdisciplinarne integrativne psihijatrije i kreativne psihofarmakoterapije. Rođen je 1954. u Sarajevu gdje je 1977. završio Medicinski fakultet. Od 1979. zaposlen je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, na Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb. Pročelnik je Katedre za psihijatriju Medicinskog fakulteta u Mostaru od 2000., a od 1998. pročelnik je Zavoda za biologijsku psihijatriju i kliničku psihofarmakologiju Psihijatrijske klinike. Od 2007. predstojnik je Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb, te prodekan za znanost na Medicinskom fakultetu u Mostaru. Urednik je časopisa "Psychiatria Danubina" koji je citiran u nekoliko indeksirajućih publikacija (Index Medicus/MEDLINE, SCIE). Glavni je urednik stručne revije za primijenjenu psihologiju i psihološku medicinu "Pro Mente Croatica". Od 1997. redoviti je član Hrvatske akademije medicinskih znanosti, te više međunarodnih institucija i društava (APA, AEP, WFSBP). Pozvani je predavač na međunarodnim psihijatrijskim kongresima. Objavio je 7 knjiga, više od 150 znanstvenih i stručnih radova, a tekstove ima u brojnim knjigama drugih autora.
S profesorom Jakovljevićem razgovaramo o strahu i zazoru od cijeljenja, o tome kako protumačiti razložnost cijeljenja u klimi iracionalnosti i lažnih vijesti, o povjerenju u institucije, o radikalizaciji i maničnoj, narcističkoj kulturi u kojoj živimo te o transgeneracijskim traumama, kultu sreće, lažnoj i autentičnoj sreći, o kurikulumu i izgradnji zdravog društva i empatijske civilizacije, o tome je li korona šansa da izgradimo bolje društvo, važnosti životnih uzora u krizama, o tome je li boravak u karanteni moguće pozitivno iskoristiti te na čemu graditi optimizam.

Slike

Romano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro JakovljevićRomano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro JakovljevićRomano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro JakovljevićRomano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro JakovljevićRomano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro JakovljevićRomano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro JakovljevićRomano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro JakovljevićRomano Bolković - 1 na 1: prof.dr. Miro Jakovljević

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.