OPIS

Jedni rade da bi živeli, a drugi žive da bi radili!
Koliko ljudi, toliko ćudi! Da bi život dobio smisao, čovek mora nešto delati. Biznis obezbeđuje čoveku da živi i uživa, a živi se od dobiti, profita. Ako se prave gubici, onda se živi na uštrb preduzeća, društva, države. Sve u svemu, radi se za dobrobit, za blagostanje.
Sreća prati hrabre ljude, a u osnovi blagostanja je radost. Zanatlija Nikola Dujaković trasira put svoje sreće, a objašnjava nam kako je počeo da se bavi kovačkim poslom i može li se od njega živeti.
Mnogo je priča o digitalnim platformama, infrastrukturi, tehnološkom napretku, o četvrtom talasu civilizacije, o digitalizaciji, veštačkoj inteligenciji, robotici. Izgleda da se tehnogija najbrže menja, nešto teže promene su u organizaciji i sistemu, a najteže su u samom čoveku.
Umesto digitalizacije uz automatiku i kibernetiku sveprisutnija je nanotehnologija i nano proizvodi. Kakva je naša pozicija u ovoj oblasti i šta možemo očekivati u vremenu brzih promena i odliva mozgova?
Šta nam donosi nano era govori profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu dr Đuro Koruga.

Slike

Profil i profit

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Diplomat Talks

    image
    An in-depth interview with ambassadors in S. Korea: "Diplomat Talks" Politics, economy, social issues, culture, and history... Someone who explores all these...
  • Na rubu znanosti

    image
    Kultna TV emisija o paranormalnim temama, alternativnoj znanosti, teorijama zavjere i znanstvenim činjenicama koje nisu društveno prihvaćene. Emitira se na HTV-u...
  • Volle Kanne - Service täglich (1999)

    image
    Volle Kanne is a service magazine on ZDF, which is sent from Monday to Friday.
  • Otvori spomenar

    image
    Emisija ''Otvori spomenar!'' spaja prošlost i sadašnjost putem nekada vrlo popularne, a danas još uvijek poznate nam i drage bilježnice: Spomenara! Poznate osobe...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.