Putujući preko šest kontinenata - kroz šume, pustinje, močvare, mora, Steve Backshall je u potrazi za 60 smrtonosnih životinja. Svaka epizoda donosi priču o nekoliko opasnih životinja koje je Steve locirao u njihovom prirodnom staništu. Čak i one koje su nam se do sada činile bezopasnima, mogu biti smrtonosne, ali jednako tako i fascinantne. Doznajemo što ih čini toliko opasnima i kako njihovo predatorsko ponašanje utječe na ekosistem, no naučit ćemo i mnoštvo zanimljivih detalja o svijetu oko nas.
Jeste li znali da vodenkonj ubije više osoba od bilo koje druge životinje u Južnoj Africi? Bez obzira na svoje kratke noge i krupno tijelo, on može bez problema pretrčati čovjeka. Jeste li znali da je sipa jedna od najinteligentnijih vrsta u porodici beskičmenjaka? Sipa ima tri srca te može mijenjati boju, što nije samo način kamuflaže i približavanja plijenu, već i komuniciranja. Od malih predatora kao što su pauci, do velikih poput krokodila i morskih pasa, Steveovo putovanje i avanture Južnom Afrikom, Australijom, Indijom, Malezijom, Europom i Sjevernom i Južnom Amerikom pokazat će nam kakve sve opasnosti i ljepote krije životinjski svijet.

Emitovanje na kanalima:

BBC Earth  

Sljedeće epizode:

sutra
05:30
Smrtonosnih 60 4, ep. 11
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.