Priča o neurotičnom njujorškom liječniku osvojila je svijet i ukupno 25 nagrada i 57 nominacija. Među njima se 2 Zlatna globusa, 7 Emmyja te nominacije za Grammy. Bogatstvo i složenost serije koja je majstorski spojila humor i dramu u čitavom joj je svijetu zaradila status omiljene i kultne TV serijom.
Glavni je lik Joel Fleischman svježe diplomirani liječnik koji nenadano napušta New York jer ga je jednako nenadano napustila sreća. Naime, nepročitavši sitna slova svog ugovora o stipendiji, na iduće četiri godine osudio se na liječničku službu u divljini daleke Aljaske. Novi dom pronaći će u mjestašcu imena Cicely. Svih 215 stanovnika dočekali su svog novog člana raširenih ruku. Dijeleći svakodnevicu s tim neobičnim no dragim ljudima, Joel bi mogao shvatiti kako je divljina i mir Cicelyja možda i veća civilizacija od buke Manhattna. Iako to nerado priznaje i vječito gunđa Joel zapravo uživa u novom Aljaskanskom životu. Fleischmanovo novo društvo čine bivši astronaut i bogataš Maurice Minnifield; živahna Maggie O'Connell; vlasnik restorana Holling Vincoeur i njegova slatka i naivna djevojka, konobarica Shelly Tambo, zatim bivši zatvorenik, lokalni radio DJ Chris Stevens, i Joelova mudra i vrlo tiha recepcionarka Marilyn Whirlwind, ljubazna trgovkinja Ruth-Anne Miller i filmofil Ed Chigliak.
Ono što ovu seriju čini toliko privlačnom duhoviti je i poetični prikaz kulturnog sraza modernog njujorškog doktora i mještana izmišljenog gradića Cicelya te priče o tome kako ljudi različitih prošlosti i iskustava teže prihvaćanju vlastitih razlika i suživotu. Većina priča u 'Životu na sjeveru' temelje se na karakterima, a radnje se zapliću oko ekscentričnosti živopisnih stanovnika dalekog malog grada.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.