'Waterloo Road' je kaotična srednja škola u gradu Rochdaleu koja se nalazi na dnu popisa engleskih škola. Birokracija, manjak stručnog osoblja, nasrtljivost te markiranje i dalje su nerješivi problemi, a profesori su se odavno prestali truditi učiniti razliku u životima svojih učenika jer posao smatraju svojom najgorom noćnom morom. Nakon što je ravnatelj škole doživio živčani slom, na njegovo mjesto promaknut je profesor Jack Rimmer (Jason Merrells). Svjestan je katastrofalnog stanja u školi, a kako se ne bi zatvorila Jack odluči zaposliti entuzijastičnoga Andrewa Trenemana (Jamie Glover) koji želi napustiti svoj prestižni posao u poznatoj privatnoj školi kako bi pomogao dovesti „Waterloo Road“ u red. Andrew je studirao na Oxfordu i Cambridgeu i uvjeren je da će svojim znanjem i energijom uspjeti vratiti disciplinu u tu problematičnu školu, no njegova kolegica Kim Campbell (Angela Griffin), čiji rad karakterizira suosjećanje i razumijevanje, misli da će Andrewova stroga disciplina biti kontraproduktivna. Iako s različitim mišljenjima, Jack, Andrew i Kim odluče zajedno preokrenuti sudbinu „Waterloo Road“ škole - korak po korak. Ostaje pitanje može li škola preživjeti barem jednu godinu bez problema?

Od ostalih profesora tu je Tom Clarkson (Jason Done), profesor engleskog jezika koji ima više problema u privatnome životu nego na poslu. On se, naime, treba vjenčati sa svojom dugogodišnjom djevojkom Lornom (Camilla Power), ali se u međuvremenu ludo zaljubio u njezinu najbolju prijateljicu. Profesorica francuskog, Steph Haydock (Denise Welch) presretna je što je Andrew postao ravnatelj jer je potajno zaljubljena u njega.

Britanska serija „Waterloo Road“ opisuje nam živote i svakodnevne doživljaje učenika i profesora izmišljene problematične škole u kojoj su društveni problemi poput izvanbračnih veza, razvoda, pobačaja, zlostavljanje djece i samoubojstvo svakodnevnica. Produkciju serije preuzela je tvrtka „Shed Media“, koja je zaslužna i za uspjeh hvaljene serije "Žene nogometaša", a ove godine gledateljima BBC-a predstavit će se osma sezona „Waterloo Roada“ koji se seli u Škotsku. Seriju su zavoljeli mnogi gledatelji svih dobnih skupina, a kroz sedam sezona dobila je brojne pohvale, ali i prestižne nominacije i nagrade poput one za najbolju dramsku seriju i najbolju glumicu (Jill Halfpenny) prema mišljenju Britanskih Televizijskih nagrada (National British Awards), TV Quicka, Stonewall i TV Voicea.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.