Domaćin emisije je dr. Semir Osmanagić, koji će sa gostima pričati o nekim od najvećih misterija iz prošlosti Zemlje. Četiri istraživača, Semir Osmanagić, Josip Svoboda, Ahmed Bosnić, Slobodan Stajić, autori brojnih knjiga o drevnim i savremenim civilizacijama, te egzotičnim mjestima širom planete. U svakoj epizodi se obrađuju teme iz različitih dijelova svijeta: Tibet, Grčka, Turska, Egipat, Rusija, Španija, Kina, Bugarska, Palestina, Izrael, Kipar, Italija... Rječju, fotografijom i videom, autori daju osobni pečat o zemljama koje su proputovali. Svaki autor elaborira dvije - tri teme, a ostatak emisije je ispunjem razgovorom i diskusijom.

Emitovanje na kanalima:

FACE TV  

Bilo je na kanalima:

Hayat 2  RTV USK  RTV BPK Goražde  

Sljedeće epizode:

sutra
14:15
Misterije civilizacija prošlosti
utorak
14:00
Misterije civilizacija prošlosti
srijeda
14:00
Misterije civilizacija prošlosti
četvrtak
14:00
Misterije civilizacija prošlosti
26. 7. 2024.
14:00
Misterije civilizacija prošlosti
PREPORUKE
 • Betonski spavaci (2016)

  image
  Dokumentarna serija Betonski spavači gradi priču oko moderne arhitekture u Hrvatskoj i regiji bivše Jugoslavije, području jedinstvenom po brojnim napuštenim i...
 • Fashion Destination

  image
  Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
 • Hod vijekova

  image
  "Hod vijekova" je emisija koja nas vraća u prošlost, te nas upoznaje sa porijeklom raznih običaja i sa tradicijom naroda na prostoru Bosne i Hercegovine.
 • Sandžački biseri

  image
  U emisiji Sandžački biseri gledajte teferiče iz našeg komšiluka, iz Sandžaka, kako se to provode ljudi u Sandžaku, kako čuvaju svoju tradiciju i sl.!
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.