poster

Savin vrt

Savin vrt (2019)


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
Ocjena korisnika: 10/10

Redakcija za nauku, Obrazovno-naučnog programa RTS počinje sa emitovanjem dokumentarne serije "Savin vrt" u pet epizoda povodom osam vekova od sticanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.
Osam vekova koji nas razdvajaju od epohe Sv. Save ne samo da nisu umanjili značaj njegovih dela već su u savremenim uslovima naučna tumačenja dobila adekvatniji izraz. Kompleksna i duboka priča o Sv. Savi je i priča o istoriji Srpske pravoslavne crkve. Kroz razgovor sa galerijom stručnjaka - istoričara, teologa, istoričara umetnosti, filozofa, istoričara književnosti i arheografa rasvetljavamo, tumačimo, potvrđujemo, stvaramo široki spektar saznanja o Sv. Savi, svetosavskom učenju, svetosavskom predanju, svetosavlju, o srpskom srednjem veku, književnosti i umetnosti koja je stvarana pod okriljem Crkve.

Emitovanje na kanalima:

RTS2  RTS SVET  

Bilo je na kanalima:

RTS Nauka  RTS Poletarac  

Sljedeće epizode:

Danas
13:02
Savin vrt: Životni put
Danas
01:15
Savin vrt: Životni put, naučni program ®
PREPORUKE
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
  • Vrlo zanimljiva emisija o svemu

    image
  • Ya sin, učenje Kur'ana

    image
  • Kad naš brod plovi

    image
    U emisiji "Kad naš brod plovi" upoznajte dvojac koji putuje duže cijele jadranske obale i njezinih otoka kako bi istražili ribolov. Postoje razne ribolovne...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.