poster

Azra

Elimi Bırakma (2018)

drama | Turska

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocjena: 6.6/10
Ocjena korisnika: 8.45/10
(49 glasova)

Serija 'Azra' donosi nevjerojatnu priču o istoimenoj djevojci kojoj se u jednoj noći cijeli život preokrene. Njezin put ubrzo se ukrsti s Dženkom, bogatašem koji dijeli sličnu sudbinu. Azra je vođena motom da je čovjekovo najveće blago na svijetu imati dom i obitelj kojoj se možeš vratiti, a pred očima gledatelja podastire neizmjernu važnost obiteljskih veza. Azra u Americi studira sa željom da postane kuharica, a u Tursku se vraća za očev rođendan. Kad joj se po povratku u jednoj noći sruši cijeli svijet, otiskuje se u nepoznato s mlađim bratom Mertom. Dženk je nasljednik Grupe Čelen, a s viješću da je izbačen s fakulteta koji je pohađao u Americi vraća se kući i šokira svoju obitelj.
U seriji, o čijem se glumačkom kadru i scenariju puno govorilo prije početka emitiranja, glavne uloge dijele Alina Boz i Alp Navruz, a pozornost privlači koliko scenarijem, toliko i jakom glumačkom postavom koju čine još i imena poput Seray Gözler, Dolunay Soysert, Cemre Gümeli, Buraka Tamdoğana te Gökçe Yanardağ.

O likovima:
Azra Güneş (Alina Boz)
Kći velikog kebabdžije. Ona je osoba koja je odrasla okružena bogatstvom, no u njemu se nije izgubila. Njezina savjest i samilost osobine su koje je čine vrijednom. Život joj se nakon očeva bankrota i smrti u trenu izokrene naglavce, no ona ostaje jaka i zahvalna je na svojoj situaciji. U Americi se školovala za kuharicu. Uz studij je i radila i zarađivala vlastiti novac. Zbog toga joj je lako stajati na vlastitim nogama. U životu joj je najvažnija osoba i njezino najveće blago mlađi brat Mert. Mert je autističan i glazbeni je genij. Ona čini sve za njegovo obrazovanje. A nakon što on nestane, jedini joj je cilj pronaći brata. Ona je djevojka koja voli pomagati. Kad nekomu učini uslugu, ne očekuje protuuslugu ili korist. Ima i tvrdoglavu stranu. Kad je riječ o stvarima u koje vjeruje i za koje je sigurna da su ispravne, ustraje do kraja. Nikome ne zakida njegovo pravo i bori se do kraja da bi obranila svoje. Njezino prijateljstvo s Dženkom počinje inatom i prepirkom, a u konačnici oboje začine živote jedno drugome.

Cenk Çelen (Alp Navruz)
Prvi unuk u kojega gđa Feride polaže velike nade. Na studij je otišao u Ameriku i dulje je vrijeme živio ondje. Rodio se i odrastao u velikom bogatstvu, pa ne zna što znači neimaština. Vjeruje da sve može dobiti novcem. Kad se vrati iz Amerike, želi prodati tvrtku i ulagati u druge poslove. U tome mu je najveća zapreka gđa Feride. Gđa Feride primijeti Dženkov rasipnički karakter i ne želi to dopustiti. To neizbježno Dženka i njegovu baku dovede u sukob. Pod prisilom gđe Feride živi u konaku, no želi se preseliti u vlastiti stan. On je čovjek od ljubavi na jednu noć. S Džansu njeguje prijateljstvo od srednje škole jer im se majke poznaju, no nije zaljubljen u nju. Prije svega misli na sebe. Sebičan je i želi uzeti ono što mu je ostalo od oca i živjeti život nezavisan od obitelji. Misli da se nalazi u centru svijeta vjerujući da se svijet okreće oko njega. Sve dok se ne susretne s Azrom.

Sumru Güneş (Dolunay Soysert)
Ona je žena od razuma. Nikada ne dopušta da je vode osjećaji. Potječe iz siromaštva, pa voli novac i moć. Njihov je rob. Ona je žena kadra čak i vlastitu kćer iskoristiti za to. Dva se puta udavala, a kada njezin muž bankrotira i pronađu ga mrtvog u požaru, prekida odnos s njegovom djecom. Pravi razlog tomu je novac koji će dobiti od osiguranja. Taj će novac potrošiti da osigura život svoje kćeri. Vrlo je ambiciozna u namjeri da dobije sve što hoće. Vrlo je odlučna i fokusirana na cilj. Dat će sve od sebe da se njezina kći Džansu uda za Dženka!

Serap Čelen (Ebru Aykaç)
Snaha gđe Feride. Nakon muževe smrti pala je u depresiju i povukla se u sebe. Kao jedini razlog toga što joj je muž poginuo u prometnoj nesreći vidi gđu Feride jer je krenuo na put zbog njezina inzistiranja, zbog posla. Misli da se nesreća ne bi dogodila da nije otišao. Kada gđa Feride kaže da je „došlo njegovo vrijeme”, samo se još više nabrusi na nju... To što je gđa Feride svojevremeno nije htjela za snahu ostalo je kao rana duboko u njoj. Nakon muževe smrti pretvara se u osobu koja, crpeći snagu od djece, pokazuje zube i govori što misli. Djeci puni glave poput gđe Feride. Jedna je od onih koje ambicija zaslijepi. Zbog toga slijepo vjeruje Sumru, koju smatra bliskom prijateljicom. Iako se smatra inteligentnom, ona je žena kojom je lako manipulirati i vrtjeti je oko malog prsta. Računa na nasljedstvo koje će joj ostati nakon muževe smrti, no tu je gđa Feride koja predstavlja zapreku. Sve je zapisano na nju.

Hulija Akgun (Gökçe Yanardağ)
Unatoč protivljenju obitelji, udala se za Mesuta. Potječe iz bogate obitelji i nije svjesna da je Mesut s njom zbog njezina novca. Jedina joj je želja živjeti s obitelji sretno i u bogatstvu. Spremna je učiniti sve da bi to sačuvala.

PREPORUKE
 • Zakletva (2019)

  danas
  image
  Reyhan je seoska djevojka, skromna, ljubazna i brižna, koja obeća da će se udati za sina starog obiteljskog prijatelja Hikmeta, nakon što on otkriva terminalnu...
 • Vatre ivanjske (2014)

  danas
  image
  Mlada doktorica Ana Kolar, nakon iznenadne smrti svoje pomajke Tilde, dolazi u živopisno mjesto Ivanje vođena željom da tamo pronađe odgovore na pitanja o...
 • Logan High (2018)

  danas
  image
  The escapades of a group of rebellious teens and their adventures in their high school.
 • Rote Rosen (2006)

  danas
  image
  Realistic presented love story surrounded by friendship, intrigue, laughter and tears, situated in the German city Lüneburg. Love stories of Petra and Nick...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.