Pietro (Terrence Hill) je voditelj tima rendžera u gradiću San Candido, šumski čovjek koji nosi bolnu tajnu. Bio je legenda planine, penjač sposoban osvojiti najteže vrhove sve dok ga tragičan nesretni slučaj nije dubinski obilježio. Otad mu se život promijenio, Pietro se povukao u planine kako bi se smirio i pronašao sebe.
Osluškujući vjetar Pietro može predvidjeti ne samo gdje se nalaze zamke raštrkane po šumama, već i one koje život pruža. Njegovo kraljevstvo je park koji okružuje San Candido, u podnožju Dolomita, čiji bijeli vrhovi pružaju smirujući pogled na začaranu mirnoću mjesta. Sa svjetlucavih krovova drvenih kuća smještenih u ulicama nanizanima oko glavnog trga uzdižu se pjenasti oblaci dima iz dimnjaka. Kada nahrupi zima sa snijegom i ledom, mjesto se pretvara u bijelo more iz kojeg šume i planine izviru poput malenih otoka. Zaštita života i prirode ovog područja životna je misija našeg junaka.
Sasvim suprotan stil života vodi Vincenzo (E. Ianniello), napuljski policajac u usponu karijere, naviknut na frenetičan gradski ritam. On juri prometnim ulicama hvatajući zločince, ubacuje se inkognito među kriminalne bande, razotkriva raspačavanje droge. Dobio je promaknuće u planine kako bi ga se riješili, no ondje Vincenza smeta pretjerana mirnoća i usporenost. On ne dijeli Pietrovu viziju, a ponajviše je u stalnom sukobu sa Silviom (G. Bermani Amaral), veterinarkom koja surađuje s rendžerima a sudjelovat će i u slučajevima koje će voditi Vincenzo. Taj se sukob s poslovnog prenosi i na privatni plan budući da dijele smještaj u kojem su policajci i rendžeri.
Istražujući neobične i ponekad bizarne slučajeve, Vincenzo je prisiljen dešifrirati tragove skrivene u prirodi, a susret s Pietrom i njegovom filozofijom navest će Vincenza da zavoli ova začarana mjesta i njihov jezik u tolikoj mjeri da počne sumnjati u svoj prethodni život.
Oko glavnih likova izgrađen je svijet planinskog gradića s njegovim neobičnim likovima i tradicijom: od bivšeg šumara Felicina, zvanog "Stijena" (F. Salvi), Pietrove desne ruke, koji živi s energičnom sestrom Assuntom (K. Ricciarelli), do Hubera (G. Pozzoli) policajca koji je sanjao uniformu rendžera i imat će brojne probleme pri uspostavljanju odnosa s novim, temperamentnim šefom, Vincenzom.
Serija spaja legendarnost nezaboravnih junaka vesterna s pregršt drame i pustolovina smještenih u scenarij prirode iz bajke. Krimić je to i komedija, drama i romansa, potka prijateljstva i tajni koje izviru iz prošlosti, spoja prirode, životinja i ljudi povezanih nitima bogate pustolovne priče.

Bilo je na kanalima:

HTV2  BHT1  RAI 1  HTV3  HTV1  RAI 2  RAI 3  RAI Scuola  

PREPORUKE
  • Misterij obitelji Hunter (2017)

    image
    Kad g. i gđa Hanter nestanu, njihovo petoro usvojene dece moraju da reše misteriju dok se trude da situacija izgleda kao da je sve u redu.
  • Ninja kornjače (2012)

    image
    U američkoj inačici serijala glasove Ninja kornjačama dali su Sean Astin (poznat po svojim ulogama hobita Sama u trilogiji 'Gospodar prstenova' te Spielbergovom...
  • Mr. Bean (1990)

    image
    Bila je to velika šala kada je Gospodin odlučio odabrati potpuno običnog, tihog i ni po čemu posebnog inženjera elektrotehnike sa sjeverozapada Engleske i...
  • Thundermani (2013)

    image
    Slijedite par blizanaca superheroja, Phoebe i Maxa Thundermana sa suprotnim osobnostima koji moraju pronaći put kroz školu, prijatelje i obitelj nevjerojatnih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.