U vrtu je sve smrtonosno... Ovo je suvremena kriminalistička serija izvrsne gledanosti, s jedinstvenim pomakom, budući da dvije zanesene vrtlarke svojim prirodnim talentima pridodaju policijsku istragu pa se bave i rješavanjem slučajeva ubojstva. Kombinirajući krasne europske lokacije, uzbudljive priče i dojmljive glumačke izvedbe, "Ružmarin i majčina dušica" prikazuje dvije žene koje dijele strast prema hortikulturi i dar za istraživanje.
Pam Ferris (Dražesni pupoljci svibanjski, Harry Potter i zatočenik Azkabana) i Felicity Kendall (Dobar život) igraju glavne uloge kao bivša policajka Laura Thyme i Rosemary Boxer. Dvije se žene upoznaju usred životne krize te odluče krenuti ispočetka tako što će zajedno pokrenuti posao. No iako svoju stručnost planiraju upotrijebiti za velike vrtlarske projekte, odmah se zapletu u intrigantne slučajeve ubojstava. Prirodna znatiželja i nenametljivost dok rade u vrtu omogućuje im pristup tajnama koje bi drugim detektivima možda promaknule, i za koje bi ubojice radije da ostanu skrivene. Unatoč najboljim namjerama da se usredotoče na rješavanje prirodnih zagonetki, čini se da ih sumnjive smrti i neobična zbivanja prate u stopu.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.