Priču o Velikom koraljnom grebenu David Attenborough oduvijek je želio snimiti kao epsku priču o najvećem živom organizmu na Zemlji koji se vidi čak iz svemira, o tom području koje je poznato i kao morska prašuma, a sastoji se od 900 otoka i proteže na više od 2.500 kilometara. Dokumentarna serija istražuje ovo fascinantno područje koje je izvor zapanjujuće raznolikosti života za 30 vrsta kitova i delfina, šest vrsta morskih kornjača, 22 vrste morskih i 32 vrste obalnih ptica, a tek smo odnedavno postali svjesni kako je njegov opstanak opasno ugrožen.
David Attenborough ponovno se udružuje s ekipom koja je osvojila nagrade BAFTA i Emmy te prvi put nakon šezdeset godina posjećuje Veliki koraljni greben. Da bi istražili taj najveći živi organizam na svijetu, Attenborough i njegova ekipa koristit će se najmodernijom podmornicom kako bi nam pokazali morske pase, patuljaste plave kitove i zelene kornjače koje nastanjuju ovo rajsko podmorje. No ovo je puno više od osobne priče Davida Attenborougha zbog izrazito velike opasnosti od uništenja Velikog koraljnog grebena.
Prirodoslovac i televizijska legenda David Attenborough otac je modernog dokumentarca o prirodi. Tijekom uspješne karijere primio je brojne nagrade i priznanja. Godine 1985. proglašen je vitezom, 2002. kraljica Elizabeta odlikovala ga je ordenom za zasluge, a od britanskih sveučilišta, uključujući Oxford i Cambridge, primio je najmanje 31 počasnu diplomu. Jedno istraživanje iz 2014. pokazalo je da je on osoba kojoj se u Velikoj Britaniji najviše vjeruje. Attenborough je osoba koja je snimila najviše putopisa u povijesti, a ujedno je i najstariji čovjek koji je bio na Sjevernom polu. Vjerojatno je najveće priznanje činjenica da nekoliko vrsta biljaka, kukaca i ptica nosi njegovo ime pa će tako živjeti kroz brojna stvorenja čijoj je zaštiti i proučavanju posvetio život.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.